Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на масло от пробката на двигателя ????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на масло от пробката на двигателя ????

Здравейте,След смяна на масло и филтри установих че ми тече масло от пробката. Помогнете може ли тази пробка да се сменя, къде да си намеря такава и ако може да ми препоръчате сервиз кадето да ми я сменят и ако се налага да се долива масло
    Fiat Marea 1.8 16 V

Re: Теч на масло от пробката на двигателя ????

rozana написа:
    Здравейте,След смяна на масло и филтри установих че ми тече масло от пробката. Помогнете можели тази пробка да се сменя, къде да си намеря такава и ако може да ми препоръчате сервиз кадето да ми я сменят и ако се налага да се долива масло
    Тази услуга може да се извърши във всеки сервиз трябва да се източи маслото в чист съд щом е ново , и след отстранване на проблема с пробката да се налее същото масло.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Re: Теч на масло от пробката на двигателя ????

rozana написа:
      Здравейте,След смяна на масло и филтри установих че ми тече масло от пробката. Помогнете може ли тази пробка да се сменя, къде да си намеря такава и ако може да ми препоръчате сервиз кадето да ми я сменят и ако се налага да се долива масло
      Имаш л.с.Не се притеснявай за това.Проблема се състои в това ,че не са ти сменили дифтунгата на самата пробка.Правилно и име дихтунга.Намират се алуминиеви и медни и представляват едни такива като шайби.След като веднъж са били притегнати при повторна смяна нямат нужната еластичност за да осигурят идеалното напасване с картера.Който е сменял маслото да ти я смени.Свързано е с развиване на пробката при което маслото се събира в чист съд за да се налее после обратно.Може да се получи и само с притягане на въпросната пробка.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

колега как точно тече?покрай нея ли ако е така комплект с филтура обикновенно има една медна 6айбичка,която се слага точно на пропката за да уплътни.ако е нямало е трябвало да изравниш неравностите по старата с шкурка иначе няма как да не ти тече

Коментар

Мерси много за помоща.Искам да кажа на всички ДА НЕ ХОДЯТ В СЕРВИЗ ДРУМНИКТам си сменях маслото и не са сложили въпросната шайбичка Крака ми няма да стъпи повече там
          Fiat Marea 1.8 16 V

Коментар

мърлячи са навсякъде

Коментар

Working...
            X