Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,6 на ниски обороти ми светна лампата за маслото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1,6 на ниски обороти ми светна лампата за маслото.

здравейте колеги имам проблем с колата си тя е фиат брава 1.6 16 105 коня.та колицата на ниски обороти ми светла гадната лампа за маслото която премигва,като дам газ всичко е на ред смениш маслотпо с 15w40 мислех си че е от това но уви и сега се чудя и мая даваите савети от какво и колко ли ще да струва ремонта му . БЛАГОДАРЯ ви предварителноРедактирано заглавие."Модераторски екип на fiat-bg.org"
    Никога не си купувай кола ако не знаеш как да я буташ

Може да се е получило запушване по маслената магистрала или да ти е заминала маслената помпа, а може да е от датчика или кабела към него да е прокъсан някъде. Другото което е, че този двигател не е за 15в40, а за полусинтетично или най-добре пълна сънтетика, иначе рискуваш да се получат много отлагания и нагар.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

лошо

значи може да е от масло може и от какво ли не лошо .значи лампата е светнала след като е сменено с Q8 масло 10w40 а сега е с 15w40 полу синтетика

Коментар

а оборотите на двигателя как са слизат ли ти под 800 ако слизат е нормално да премигва лампичката за маслото но оборотите не са нормални

Коментар

Re: може ли малко help

roby написа:
          здравейте колеги имам проблем с колата си тя е фиат брава 1.6 16 105 коня.та колицата на ниски обороти ми светла гадната лампа за маслото която премигва,като дам газ всичко е на ред смениш маслотпо с 15w40 мислех си че е от това но уви и сега се чудя и мая даваите савети от какво и колко ли ще да струва ремонта му . БЛАГОДАРЯ ви предварително
          Първо отиди в някой сервиз и искай да ти премерят налягането на маслото на ниски обороти. Защото може да е датчика.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Може да няма достатъчно масло - провери го.На предишната кола ми примигваше така лампата за маслото само на ниските и аз си изкарах акъла, но като проверих дали има масло се оказа, че няма(колата си го гореше и не бях доливал). Та долях и огасна

Коментар

благодарим

ами за 7000км ми изяде 100грама според мен не е от малко масалце но си мисля че може да е или ниски обороти или от помпа но знам ли ходих на елкон а може ли оня като е зареждал и проверявал нещо си из компа да е свалил оборотите.а за ходенето до сервиз за елкон бе че ми се сменяха оборотите а излезе от друго.едно моторче на трабите.но си мисля че може е от или нямаме на обороти или вече помпа.

Коментар

Working...
              X