Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

неправилно зацепен ремък на fiat bravo 1,6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

неправилно зацепен ремък на fiat bravo 1,6 16v

Здравейте! имам следния въпрос. бравото(1,6 16v) дава голям разход на бензин- около18/100. Ходих на диагностика и онзи взе да ми мрънка първо , че нищо му нямало и сигурно ме били лъжели на бензиностанцията, а после като обясних , че е така от 3 месеца и сипвам все на различни места заяви , че давало някакво отклонение при зацепването на ремъка.........този модел били по специални и не се били зацепвали по белези , а по по специален начин!!!! та въпроса ми е: таkа ли е или човека просто реши че ще изкара 200 лв( толкова струва там презацепването) от една нищо не разбираща "тъпа" жена?

така ено ...кога е сменян ремъка?колко харчеше преди това?за презацепване 200 лева са адски много
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

200лв :D Амаан от мошеници
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

незнам колко е харчела преди това ,смених ремъка в деня, който я купих. и от тогава все си харчи така. а тия 200 лв, ги искат в ауто италия, там ходих на диагностика( казват били добри). в крайна сметка така ли е? толкова ли е специално бравото с тоя ремък?

Коментар

просто валовете нямат белезизатова има едни фиксатори, които се използват при смяна на ремъктова е така и при други двигатели на ФИАТщом при диагностиката не са открили друго, може и ремъка да еза услугите в АИ има доста противоречеви мнения, но не бих им дал 200 лева за презацепванеможе би 80 е реалната ценаако решиш да се презацепваш ми пиши

Коментар

колега не ходи там или в итал сервиз само взимат парите и нищо не правят.аз имам същия мотор и всички специялизирани сервизи на фиат неможаша да ми я зацепят както трябва карах я около година с тресене на мотора и харчеше повече и не палеше без гас.накрая си отидих при едно приятелче което се занимава главно с италианки и ми я оправи за няколко часа.а за тея 200 лв.ходи му кажи че се друса нещо

Коментар

В "Александър Ауто" взимат 70лв за проверка и още толкова ако има нужда от презацепване. Скъпичко е но работят добре.При неправилно зацепване двигателя работи неравномерно и притриса. Нещо като 3 цилиндъра и половина.

Коментар

благодаря на всички, които се включиха..........майстора, който ми сменява ремъка е баща на приятел, занимава се с това от 100 години, ма явно не е на ясно човека. каза че го е сложил по старите белези..........че ще презацепвам е ясно, само да дойде света заплата. ще пиша. още веднъж мерси на всички.

Коментар

по старите белези също не е гаранцияи още нещо - при неправилно зацепен ремък колата не върви добре

Коментар

ами единствения проблм с вървенето и е на 2ра. глъхне и не иска да върви. не набира колкото и газ да подаваш.............в момента, в който превключиш на 3та все едно не е същата кола.....

Коментар

лошото на ангренажа на тоз мотор е не че няма белези, а някой майстор като се изкендза и не го зацепи по стария после нещата се подвеждат по това и няма бягане от фиксаторите. но от опит ще ти кажа, че 1-2 зъба не дават отражение на вървенето
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

а на рзхода? за колко зъба става дума незнам, на мен ми говореха в градуси?!?

Коментар

julls написа:
                          ами единствения проблм с вървенето и е на 2ра. глъхне и не иска да върви. не набира колкото и газ да подаваш.............в момента, в който превключиш на 3та все едно не е същата кола.....
                          Аз го имах абсолютно същият проблем. Като си купих колата и отидох при един майстор,който от 100 години бил такъв, ама явно забрави да каже, че е майстор и на 100 годишни коли.Смени го и се появи този проблем. Колата в ниските обороти не вървеше както трябва,но като я изрежеш си тръгваше. Обаче на празен ход оборотите много играеха - между 800-900.След ново презацепване при друг майстор колата се оправи. Взеха ми 50лв. но това беше 2005г.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

минах през всичко това което повечето от вас описват в темата за това и поместих тази тема която в момента е на 3 страница вав форума Зацепване на разпределителни валове за 1.6 16Vпросто нека този който не знае как се прави да погледне снимките които сам поместил и да си реши проблема сас зацепването на ремака и без приспособленията който бях поместил как изглеждат и как се правят но е безмислено и наистина прехварляне от порядака на 1 или 2 заба в + или - не са от кои знае какво значение знам го от многоброния си опит вече и нещо наистина с което трябва да се внимава при презацепване аи ваобще смяната на ремака ОПТЯГАНЕТО НА РОЛКАТА ДА СЕ ИЗВАРШИ ПРАВИЛНО за това го пиша и с големи букви вярваите ми това е наи важното успехи на всички от мен P.S. едно презацепване + диагностика на двигател в ЕЛМИРА сервиз гр.Плевен струва 40 лева така че си направете извода това е офицялният сервиз на ситроен ако мислите че е някое менте гаражче

Коментар

Как така 1,2 зъба по-рано или по-късно не са от значение, защо тогава всички си играят да зацепват ангранажа по белези, а не по спомен. Ако се зацепи грешно или ще отваря клапана по-рано от нужното или по-късно, а оттам и неправилно изгаряне на сместа, вероятно прагаряне на клапани и т.н. За какво аджеба на някои коли се слага прецизен вариатор на клапаните, който дори не измества ъгъла на отваряне и с един зъб, а от това колата променя значително коефициента на полезно действие в различните режими.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                              X