Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рязко спиране-угасна!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

3 години и нещо карах автоматик и после ми гаснеха всички коли докато свикна, че трябва да се натиска и съединител при спиране. Предполагам че проблема на колегата е същия. ABS-a е с цел да не блокират колелата при рязко спиране. И с него и без, колата все ще си гасне докато не изключиш от скорост или поне натиснеш амбриажа при спиране

Коментар

аз имах подобен проблем с Бравата и се оказа,че има нарушена херметичност. когато се натиснат рязко спирачка се създава вакуум но при ненерметична система няма как да стане и колата гасне.поне на мен така ми обясниха.след като се подмени едно маркуче което и се уплътни на няколко места вече нямам този проблем.
      FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

А, проверялва ли си колко бензин имаш ? :P
        FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Колега Alexiev,със сигурност не е заради скороста.Все пак от около 5 години карам автомобил и мисля че този момент мога да го избягвам вече.А и ако беше от това нямаше да пускам тази тема.Също така и от бензина не е(имаше доста).По скоро нещо от това че са блокирали спирачките,но наистина не знам.
          Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

cveteca написа:
            Колега Alexiev,със сигурност не е заради скороста.Все пак от около 5 години карам автомобил и мисля че този момент мога да го избягвам вече.А и ако беше от това нямаше да пускам тази тема.Също така и от бензина не е(имаше доста).По скоро нещо от това че са блокирали спирачките,но наистина не знам.
            Всъщност горния пост беше по-скоро шега. Ако съм засегнал шофьорското ти самочувствие - извинявай.Сега сериозно.На добре загрял автомобил направи следното:1.Спираш и изключваш от скорост. Да работи на празен ход.2.Натисни спирачката. Ако имаш промяна на оборотите, значи колегата branko_d е прав.3.Натисни спирачката силно и рязко. Ако не изгасне може все пак да си допуснал грешка. При паническо спиране левия крак закъснява.

Коментар

да забравих да кажа,че задължително ще имаш промяна на оборотите на празен ход
              FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

Working...
              X