Колеги,вчера ми се случи следното,карам си аз с около 60 км,това беше когато се изсипа големият дъжд и пътя беше доста мокър,и както си карам стигам един светофар който светва жълто.Реших да не се праа на умен(знам че там има камера)и натискам рязко спирачки-и колата угасна А това ми се случва за втори път,но първият беше преди около месец(не се случва често).Знете ли защо може да е-нещо от АБС-а или от мократа настилка??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рязко спиране-угасна!!!
Collapse
X
-
После си запали без пробелм.И предният път като ми се случи пак си запали нормално.Виж това дали имам АБС не съм се замилял никога,приел съм го като даденост :D .Честно казано мисля че имам(колата е тази от подписа).Как да разбера иначе?Може ли да е от това че нямам.Колелата като блокират колата автоматично угасва ли?Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
lametobg Пуснато на: Съб Мар 14, 2009 12:30 pm ако имаш дискови и отзад значи си с АБС ."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
lametobg написа:ако имаш дискови и отзад значи си с АБС . а тва за угасването ако си бил на 5та и си заковал спирачките нормално да ти изгасне--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:...дори и да имаш АБС на това устройство трябва да се разчита само в критични моменти, не е добре да се включва често, понеже не се знае колко от ресурса му като устройство е останал. Просто при спиране използвай двигателя.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:А, какъв е ресурса на АБС-а? Аз такова нещо досега не съм чувал...--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
gamma написа:van_dal написа:...дори и да имаш АБС на това устройство трябва да се разчита само в критични моменти, не е добре да се включва често, понеже не се знае колко от ресурса му като устройство е останал. Просто при спиране използвай двигателя.
Коментар
-
ventsi79 написа:gamma написа:van_dal написа:...дори и да имаш АБС на това устройство трябва да се разчита само в критични моменти, не е добре да се включва често, понеже не се знае колко от ресурса му като устройство е останал. Просто при спиране използвай двигателя.
Коментар
-
van_dal написа:Относително е, но се случва така, че се повреждат релетата в контролния блок, а до колкото знам не е лесна подмяната им, дори невъзможна. Самото устройство е електромотор, който както се сещаш не е от камък, а демонтажа и ремонта е доста пипкава работа.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Shefy написа:ventsi79 написа:gamma написа:van_dal написа:...дори и да имаш АБС на това устройство трябва да се разчита само в критични моменти, не е добре да се включва често, понеже не се знае колко от ресурса му като устройство е останал. Просто при спиране използвай двигателя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар