Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВИБРАЦИИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАЗ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

съвсем по бегъл спомен - някой беше споменал за проблеми с полуоските - нещо лагери ли беше, вътрешно каре ли.. - точно само при движение се появяваше

Коментар

направо се обнадеждих как да проверя дали са ми разбити каретата ,няква идея.интересно но мисля 4е не ми тропат

Коментар

Проблема ти вероятно е във вътрешните карета. Имах аналогични грижи преди време. Подавам газ и предницата започва леко да тресе. При мен вибрацията се усещаше най-много в скоростния лост, който здравата подскачаше (ритмитчно синхронно с въртенето на колелата). Диагностиката не е лесна. Вдигаш колата (канал или подемник) и на ръка търсиш луфт. Дори и да няма, не е гаранция за нищо. Проблема е в износването на каналите в чашката на вътрешното каре. Имай в предвид, че вътрешните карета на тропат!Аз не се реших за нови карета и си взех стари полуоски. Ефекта беше чудесен - вибрациите в скоростния лост почти изчезнаха. Истината е, че не съм безкрайно сигурен, че цялата беля идва от там - скоростния лост престана да играе и трудно доловимо се поклаща само при 2300об/мин на втора предавка. Обаче вибрациите в предницата май не изчезнаха докрай - леко доловимо си тресе. Или полуоските които ползвам не са напълно читави или освен полуоските има и нещо друго - може би поомекнал тампон ...Успех!
        Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

пти мен се оказа че е от кабелите на сещите
          Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

BOXERIYI написа:
            свещите ги смених преди месец с НГК
            Щом си сменил свещите и ако са с оргинално топлинно число,смени кабелите.Не е изключено да се окаже и някоя от бубините.Но тези догатки трябва да се определят от майстор за да не купуваш неща,които не е необходимо.

Коментар

ами колега само от кабелите ще е ,при мен бешесъщото и се оправи след като ги смених

Коментар

Аз имах същия проблем. В натоварена кола, при подаване на газ на ниска предавка се люлееше цялата предница! Оказа се вътрешно каре на полуоска.

Коментар

При мен пък проблема е точно обратния, като работи колата на място ми вибрира задния прозорец даже направо си дрънчи здраво,а щом подам малко газ до към 1000 оборота и веднага дрънченето изчезва.Гледах гърнетата да не опират някаде по купето но за съжаление всичко си беше наред,вече и аз незнам в какво може да е проблема.

Коментар

ами веднага ще ти отговоря колега.просто двигатела не държи ниски обороти на 850 900 и изпада в резонанс купето и затова ти дрънчи прозореца.виж си въздушния филтър

Коментар

k

почти съм сигорен че камбанката на някое вътрешно каре е износена
                      тел.0897943620

Коментар

Колеги почти съм сигурен че проблема е точно във вътрешните карета. Имал съм разбити карета и симптомите са същите. Вибрациите ги има само на скорост и при подаване на газ. При мен луфтовете се усещаха яко като разклатя полуоските при вдигната кола.
                        Lybra Comfortronic

Коментар

Working...
                        X