съвсем по бегъл спомен - някой беше споменал за проблеми с полуоските - нещо лагери ли беше, вътрешно каре ли.. - точно само при движение се появяваше
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВИБРАЦИИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАЗ
Collapse
X
-
u_bo
-
Проблема ти вероятно е във вътрешните карета. Имах аналогични грижи преди време. Подавам газ и предницата започва леко да тресе. При мен вибрацията се усещаше най-много в скоростния лост, който здравата подскачаше (ритмитчно синхронно с въртенето на колелата). Диагностиката не е лесна. Вдигаш колата (канал или подемник) и на ръка търсиш луфт. Дори и да няма, не е гаранция за нищо. Проблема е в износването на каналите в чашката на вътрешното каре. Имай в предвид, че вътрешните карета на тропат!Аз не се реших за нови карета и си взех стари полуоски. Ефекта беше чудесен - вибрациите в скоростния лост почти изчезнаха. Истината е, че не съм безкрайно сигурен, че цялата беля идва от там - скоростния лост престана да играе и трудно доловимо се поклаща само при 2300об/мин на втора предавка. Обаче вибрациите в предницата май не изчезнаха докрай - леко доловимо си тресе. Или полуоските които ползвам не са напълно читави или освен полуоските има и нещо друго - може би поомекнал тампон ...Успех!Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
При мен пък проблема е точно обратния, като работи колата на място ми вибрира задния прозорец даже направо си дрънчи здраво,а щом подам малко газ до към 1000 оборота и веднага дрънченето изчезва.Гледах гърнетата да не опират някаде по купето но за съжаление всичко си беше наред,вече и аз незнам в какво може да е проблема.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар