Здравейте,имам пунто МК1 и отдавна имам един проблем който не мога да разреша.при по-пълна кола с повечко газ колата изпада в резонанс и започва да тресе.като върна педала на газта тресенето изчезва.при ново подаване на газ то пак се появява.искам да отбележа 4е това се случва в диапазона от 2500 до 3500 оборота.чух оттук оттам 4е може да е тампон на двигател,от др място ми казаха да видя кабелите за свещите.ако някои знае или има идея от какво е да драсне някой редП.С. говоря за пунто мк1 1.2 моно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВИБРАЦИИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАЗ
Collapse
X
-
Наиш ко, земи се качи на един канал и виж отдолу гърнетата от къде минават тръбите да не се допират до купето някъде, да не би някъде вместо тампон да са ги закачили с няква планка за купето. От това може да ти вкарва вибрации в купето, още повече щом като е натоварена го прави.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
тези вибрации се появяват само когато казано жаргонно я ръчкам .има треперене което идва отпред.първоначално си помислих че е лошо балансирана гума но ходих на баланс и каза че са ми идеални .те се появяват само когато подавам газ,върна ли педала на газта те утихват.Колата върви в права линия,така че не е за реглаж.Отностно твойто питане колега,това е само на скорост в движение в по тежките предавки.Предполагам,че може да са тампони,но незнам как да го проверя.
Коментар
-
Проблема ти явно е тампони на двигателя. Проверява се от двама души. На дръпната ръчна се отпуска съединителя леко, ако двигателя започва да се тресе много значи са за смяна тампоните, наблюдавай самия тампон какво отклонение дава при отпускане на съединителя.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
dagrizzly написа:BOXERIYI написа:а ако се окаже че тампоните са наред вазможно ли е да е от кабелите на свещите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар