Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВИБРАЦИИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАЗ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ВИБРАЦИИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАЗ

Здравейте,имам пунто МК1 и отдавна имам един проблем който не мога да разреша.при по-пълна кола с повечко газ колата изпада в резонанс и започва да тресе.като върна педала на газта тресенето изчезва.при ново подаване на газ то пак се появява.искам да отбележа 4е това се случва в диапазона от 2500 до 3500 оборота.чух оттук оттам 4е може да е тампон на двигател,от др място ми казаха да видя кабелите за свещите.ако някои знае или има идея от какво е да драсне някой редП.С. говоря за пунто мк1 1.2 моно

Пичове няма ли тук някои разбирач да удари едно рамо с моя проблем.много философи иначе има тук

Коментар

Колега провери си тампоните на двигателя и на скоростната кутия. В какъв диапазон на оборотите се проявяват вибрациите и това на празен ход ли го прави или в движение само?дай го по-подробно малко
      Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

Наиш ко, земи се качи на един канал и виж отдолу гърнетата от къде минават тръбите да не се допират до купето някъде, да не би някъде вместо тампон да са ги закачили с няква планка за купето. От това може да ти вкарва вибрации в купето, още повече щом като е натоварена го прави.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

тези вибрации се появяват само когато казано жаргонно я ръчкам .има треперене което идва отпред.първоначално си помислих че е лошо балансирана гума но ходих на баланс и каза че са ми идеални .те се появяват само когато подавам газ,върна ли педала на газта те утихват.Колата върви в права линия,така че не е за реглаж.Отностно твойто питане колега,това е само на скорост в движение в по тежките предавки.Предполагам,че може да са тампони,но незнам как да го проверя.

Коментар

Проблема ти явно е тампони на двигателя. Проверява се от двама души. На дръпната ръчна се отпуска съединителя леко, ако двигателя започва да се тресе много значи са за смяна тампоните, наблюдавай самия тампон какво отклонение дава при отпускане на съединителя.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Определено е от тампона на мотора
              FIAT TIPO 1.4 i.e. - за сега с десен волан
              LANCIA PRISMA 107 hp - много бягаща, ама и много изгнила вече

Коментар

а ако се окаже че тампоните са наред вазможно ли е да е от кабелите на свещите

Коментар

да
                  FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

да
                    FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

BOXERIYI написа:
                      интересно ми е каква теория са ти изнесли че може да е от кабелите че аз поне нещо не виждам връзката.
                      Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

dagrizzly написа:
                        BOXERIYI написа:
                        интересно ми е каква теория са ти изнесли че може да е от кабелите че аз поне нещо не виждам връзката.
                        консултирах се с майстор откъде да знам защо.просто питам преди да се набия с пари без да има смисъл .майстори бол ама акък малко

Коментар

що да не е от кабели или свещи а? какво си работил колега BOXERIYI
                          FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

карам камион между другото проверих днес тампоните и се оказа че са си доста читави.минаваме на друг вариант колеги .може да е и от кабелите.свещите ги смених преди месец с НГК

Коментар

пак заглъхнахте колеги

Коментар

Working...
                              X