Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не ми държи ниските обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не ми държи ниските обороти

здр колеги, имам следния проблем, двигателя е познатия на много 1.4 12v, не ми държи ниските обороти, сменил съм tps- сензора и стъпковото моторче. не е от тях. вече си мисля че е ламбда сонда, кажете и споделете какво мислите, щото се е видяло че ще се ходи на елкон май.
    FIAT Bravo 1.4 12v

Погледни свещи и високоволтовите кабели. Ако не си ги сменял направо ги сменяй
    Fiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
    Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
    Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO

Коментар

сменил съм ги
      FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

възможно ли е да е като при мене ... виж си вакумните мъркучи да нема некои пукнат или откачен ... има една пласмаса точно пред джама ... откача се с развиване на 2 болта ... с пласмасови глави са ... на ръка се отвиват ...там ми се беше откачил на мене .... виж си и датчиците ... може некаде да не прави добре контакт ... фани контактен спреи и хакаи наред

Коментар

благодаря ще пробвам.
          FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

Така беше и при мен една диагностика и не откриха нищо. Но на втората пичовете намериха гадното маркуче на вакумния датчик

Браво 1,6 16V

Коментар

сложих я на дигностиката. показа че е стъпковото моторче, това което съм взел не излезе добро и го смених, за сега сичко е ок. а ако пак стане същото.............. просто нз.
              FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

Кажи каква марка си взел, че да не повтаряме тази грешка. Много се надули цените за една година, уж се напълни с Фиат-и и трябва да падат, по 200лв някакви измислени марки стъпкови моторчета баси.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

112 лв е оригиналното на бош. е с отстъпката. :D
                  FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

На www.axm-auto.com гледам цени от 90 до 260лв за едно и също нещо, което доста ме озадачава... А щом хофер-а е 175лв, тоя Бош от 112лв... де да знам съмнителна работа.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ами колега spark смъкни го и ще видиш надписа "bosh" a ако искаш сложи друго.а и 112лв е за мен, иначе е 165 лв
                      FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

zdr. kolegi karam marea 1,6 16v kolkoto do stupkoviq motor na magneti marelie 90lv s otstupkai az go imam toq problem s niskite oboroti
                        FIAT

Коментар

И аз съм с Браво 1.4 12В и отскоро имам проблема с оборотите. Хронологично да го представяГубя ниските и колата чат пат гасне, следва:* Отивам на диагностика, където ми казват че е стъпковия мотор. Връщат ми колата работеща без да е правено нищо, но са сигурни че е стъпковия.* Карам 1 седмица, проблема пак се появява. Вземам си моторче Бош и ми го сменят.* Карам си 5 дни, проблема пак се появява. Отивам пак на диагностика, казват ми че е TPS. Тоя от първата диагностика пък твърди, че стъпковото ми моторче е скапано и той правилно е диагностицирал. Почистват ми дроселова клапа и колата е ок.* Карам си 1 месец и проблема пак се появява. Въпроса ми е сега да сменям ли TPS, че гледам че са по 160лв или нещо друго да ги ръчкам да търсят?
                          Хостинг сравнение

Коментар

до martokus

И моя боклук фиат браво 1,6 бензин, правише същите номера и все още ги прави но сега по рядко.Похарчила съм маса пари и не могат да я оправят веднъж за винаги. ГРЕШКА - ПРОБАГасне при ниски обороти и това е, какво ли не е сменяноМежду другото тука от форума ми дадоха идея да се изключи инфото от нъкакъв датчик към компютъра и сега е по - добре но от време на време отказва.(Аз съм жена и не съм технически толкова отворена..lol)Абе голяма мъка с този фиатРос

Коментар

Re: до martokus

Колежке, chatty672005, ако може кажи коя е темата за това с "инфото" на някой датчик или пък обясни по-подробно, че ми стана интересно. Мерси предварително.
                              Fiat Brava, '97, 1.6, нормална газова Ловато (бивша)
                              Форд Мондео 1.8 '05 (сегашна)

Коментар

Working...
                              X