Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

удивителен при подаване на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

удивителен при подаване на газ

при потегляне и набиране и смяна след 3000 оборота на втора (до скоро), а вече и на трета скорост на таблото ми пресветва удивителния знак. някак си нямам тяга ... на някой случвало ли му се е?
    Браво 1,4

Колега долей си спирачна течност.
    FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

zzzz323 написа:
      Колега долей си спирачна течност.
      и провери откъде изтича !!!

Коментар

И си провери накладките.
        brava 1.6_v16 elx

Коментар

Маслото си провери как е

Коментар

погледнах спирачната течност добре си е .... не изтича, а нивото е на макс ... а относно накладките ми свети другата лампичка, която си е само за тях и светва когато задържа педала натиснат....дали може и заради това да свети не знам
            Браво 1,4

Коментар

1може да има изгоряла крушка на стоповете и затова да свети при натиснат педал2 може да е от датчика за свършили накладки/една пластинка в накладката от към шоф.страна/
              Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

sevastiyan написа:
                а относно накладките ми свети другата лампичка, която си е само за тях и светва когато задържа педала натиснат....дали може и заради това да свети не знам
                Накладките са ти за смяна.Това се получава когато датчика за износване на накладките се допре до диска и лампата ти свети.Трябва да ги смениш без да отлагаш много защото в противен случай феродото съвсем може да изчезна и тогава ще трябва и дискове да сменяш което е по-сложно и скъпо,
                _/''''''''''''''''''''''''\_
                //---------------\\
                [( )== //// ==( )]
                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

а бе колеги той няма яга не спирачки вие ко прочетохте, пък може и аз да не съм разбрал. колега някой датчик ти изкючва или е ламбд сонда или потенциометър на дроселовата клапа. :D
                  FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

накладките трябва да ги сменям то е ясно. а иначе все повече взе да си свети тоя удивителен при подаването на газта ... преди само на първа при потегляне, сега вече чак до четвърта. ще сменя накладките тези дни и ще видим дали ще изгасне. и все пак ми се струва, че нещо друго се обажда ... някой датчик, който издиша при подаване на газ
                    Браво 1,4

Коментар

sevastiyan написа:
                      накладките трябва да ги сменям то е ясно. а иначе все повече взе да си свети тоя удивителен при подаването на газта ... преди само на първа при потегляне, сега вече чак до четвърта. ще сменя накладките тези дни и ще видим дали ще изгасне. и все пак ми се струва, че нещо друго се обажда ... някой датчик, който издиша при подаване на газ
                      я като си на контакт - дръпни ръчна и кажи - дали светва СЪЩИЯ удивителен ?

Коментар

да бе ... точно той удивителен!
                        Браво 1,4

Коментар

sevastiyan написа:
                          да бе ... точно той удивителен!
                          пич , земи си оправи спирачките ... да не те четем по новините.!!! единствената възможност , това присветване да не е опасно за теб и околните е ако кабелчето е някъде заголено и като дадеш ’газ’ да се люшне и да допира до маса ( минус на шаси)... ама е малко вероятно

Коментар

Колегата u_bo е прав. Аз всеки път като ходя на "майстор" и ги режат тея кабелчета Само първия път доста зор видях докато го открия :D
                            . . (*)(*___)___/////___/(___*)(*) . .
                            Lancia Lybra SW 1.6 16V
                            Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Абе не знам за какво кабелче става дума, но при мен мине не мине време и ту светне продължително, ту не свети въобще. Датчикът сам си избира кога да светне. Погледнах накладките, предните, но видях, че УЖ още има по тях нещо. Въпреки това съм решил да ги сменя, този уикенд. И да попитам съвсем отделен въпрос. АБС-ът ту сработва, ту не сработва. Дали е възможно това да е заради предните накладки. По задните спирачки всичко е чисто ново. Спирачна течност си има на МАКС. Все пак нали на всяко колело има датчик за АБС-а. Все пак ще се разбере, когато ги сменя. Но ако продължава да не сработва, значи е нещо друго. Но диагностиката, нищо не показа преди време, когато бях за едно, но имаше този проблем.
                              NOW: ???
                              Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                              Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Working...
                              X