Здравейте не сам сигурен, че направих добра инвестиция ... един приятел ми предложи фиата му браво 1.4 12в, седнах днес да го пробвам ... при запалването му падаха нон стоп оборотите до гаснете, след 5-10 мин. се задържаха, после постояно стрелката на оборотомера шаваше между 1200 и 1500. Колата има газова уредба, но в момента не работи, също така двигателя е омазан от масло (дали е от уплaтнението). Kажете какво трябва да направя за начало, приемам всякакви съвети мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся съвети за новото ми браво :)
Collapse
X
-
Здравей най-вероятно имаш проблем със МПХ или иначе казано Мотор на празен ход откарай колата в някои сервиз закачете я за диагностика на компютър инак може да си говорим само празни приказки .Колкото за това че двигателя е в масло виж колко изтича ако не е много не му се плаши чак толкоз може и така да се кара месец два .Fiat Brava 1.6,100
-
Здравей най-вероятно имаш проблем със МПХ или иначе казано Мотор на празен ход откарай колата в някои сервиз закачете я за диагностика на компютър инак може да си говорим само празни приказки .Колкото за това че двигателя е в масло виж колко изтича ако не е много не му се плаши чак толкоз може и така да се кара месец два .Fiat Brava 1.6,100
Коментар
-
bivmo
За този мотор мненията са че често се запушват маслените магистрали. От това стават поразии по главата. Така че добре се огледай преди да я вземеш! За газта и метана по евтино е но рано или късно се появяват проблеми и тогава става зле работата!!!
Коментар
-
Съжелявам за спама в темата, но моето лично мнение е:Прецени колко са ти възможностите да поддържаш една кола - разход, консумативи, масла и филтри(когато им дойде времето) и тогава реши каква кола да караш, специално за разхода - аз съм твърдо против всякакви разновидности на газови/метанови уредби, и си избирам колите според това какъв разход правят.Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
аз лично повече кола на газ няма да карам,освен ако не е мн добре направен газов инжекцион. пък и ако искаш газ най-добре си вземи колата пък после й слагай,поне ще знаеш от къде идват проблемите :P"Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are"
Коментар
-
lost_in_infinity написа:аз лично повече кола на газ няма да карам,освен ако не е мн добре направен газов инжекцион. пък и ако искаш газ най-добре си вземи колата пък после й слагай,поне ще знаеш от къде идват проблемите :PFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар