Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Духане от капачката за масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Духане от капачката за масло

Здравейте, забелязах на колата от подписа си, че духа от капачката за наливане на масло, като самата вътрешност на тръбата е като кафява. Незнам дали това е ръжда и дали въобще трябва да духа от този отвор. Помагайте. Поздрави
    Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Re: Духане от капачката за масло

dvoinikat написа:
    Здравейте, забелязах на колата от подписа си, че духа от капачката за наливане на масло, като самата вътрешност на тръбата е като кафява. Незнам дали това е ръжда и дали въобще трябва да духа от този отвор. Помагайте. Поздрави
    Колега , проследи тръбата[гърловината] надолу около 10-15см. от капачката има разклонение и от нея се отклонява един маркуч който отива във всмукателния колектор точно преди дроселовата клапа.Демонтирай този маркуч и го продухай изчисти , можеби е запушен.Успех.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Re: Духане от капачката за масло

dvoinikat написа:
      Кафявото не е много добре! С какво масло карате и кога го сменяте?
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Маслото с което карам сега е Мотул 15 В 50. Препоръчаха ми го като добро пък знае ли човек...

Коментар

dvoinikat написа:
          Маслото с което карам сега е Мотул 15 В 50. Препоръчаха ми го като добро пък знае ли човек...
          какво му е добротокак разбраха, че е добро, за да ти го препоръчатпо миризма или по вкус
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
            dvoinikat написа:
            какво му е добротокак разбраха, че е добро, за да ти го препоръчатпо миризма или по вкус
            какво му е добротокак разбраха, че е добро, за да ти го препоръчатпо миризма или по вкусБез коментар

Коментар

dvoinikat написа:
              Това синтетика ли е?

Коментар

някаква полусинтетика ще е4100 или 6100която освен всичко не отговаря на вискозитета предписан от ФИАТ
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Каквото и да е маслото явно не е добро!

Коментар

При мен също гледам има едни отлагания от вътрешната страна на тръбата. На ръжда приличат, но никога не са ме притеснявали. На къси пасове винаги ще има сополи там(изпарения) и ми се струва съвсем нормално да остават налепи. Хубаво е да се почисти маркуча за отвеждане на картерните газове и навитата тел в него. След като го почистих отлаганията в тръбата станаха сухи, така че май има връзка. Сега си мисля как да я изчистя без да ги съборя в маслото. Да казва някой, който има идея.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Почне ли да духа и да хвърля масло нагоре - не е добре работата, двигателчето има някакъв проблем, за кафявото не се притеснявай ако е сухо е по-притеснително , кажи все пак каква е колата, масово при BMW-тата около ’94-96 си духа и нямат проблем, вървят си така.
                      Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
                      Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Working...
                      X