Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

двигател на vw сложен на фиат?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Stefan Hadjov написа:
    Atanas71 написа:
    По голяма глупост не бях слушал. Каква е целта на смяната . Тази тема да не си я пуснал и сега да даваш линк от ФВ форума към нея да им правиш кефа на колегите . Защо ти го казвам това ли , невиждам никаква логика и доводите ти са много не обедителни След като неможеш да си оправиш двигателя , това означава че ти неможеш и затова си има сервизи. С две думи "Козата иска пръч" :D Защо не вземеш един Голф и да му сложиш двигател от Лада , евтини части , лесни ремонти като по трудово обучение Темата е не сериозна за човек който има способности да отвори капака и да провери маслото на двигателя и нивото на антифриза за теб незнам Някой колеги правят и умни заключения по темата , а в други теми са компетентни по всичко. Като е така дайте съвет на колегата как да си оправи Фиат-а не да ми говорят колко стабилни били Голфовете и как много ги уважавали в България. Даже не очаквах някой да вземе сериозно отношение по темата
    Наистина е глупаво да се подменя двигателя с този от VW.Още повече,че проблемите на Фиат не са в двигателите.Но е също толкова глупаво да се плюят VW или Фиат или да се величаят единия или другия.Винаги ще има хора,упарили се от едната или другата марка.В моето семейство има три Фиата и са минали какви ли не марки коли през мен и винаги съм се дразнил,когато чета злибни и нообосновани нападки към VW или немските коли.Мъчил съм си да си отговоря защо,и на края съм си го обяснявал с приказката за хубавия и вкусен плод,който е много на високо на дървото и не може да се стигне до него лесно.Един пример от вчерашния ден:един приятел си харесъл Браво 1,9ЖТД-99 год.от една авто къща с обявена цена 3000 лв.с всички екстри и ме помоли да отида с него за един първоначален оглед на колата.Отиваме и ми направи силно впечатление следната картина.До Бравото стоеше един червен VW Голф 1,9 ТДИ-също 99 год.с по-малко екстри/липсваше АБС/ с цена 8200 лв.Коментара оставам на вас.
    Моят коментар е следния , щом има балами да дават тези пари ще има и такива които да ги искат Аз бих направил следното вземам бравото и спестените от мен 5200лв. ги слагам на спестовен влог от който ще тегля когато се развали колата . Така ще имам колата с много повече екстри за по малко пари и със стабилна финансова подплата при евентоални ремонти. Ето това е добра инвестиция. Не да дам на автоджамбазина 8200лв. и да изглеждам в очите му поредния балък поклоник но прословутото немско качество. Ако всички правят така спрямо многократно надутите цени на немските возила до една година цените им рязко ще спаднат до нормалните стойности за една 10г. кола :D И малко извън темата , когато купих колата бях с един приятел които също си купи но Опел Вектра 1.6 16В Екотек. Моята Мареа99г. струваше 5500лв. а Вектрата 98г. 8000лв. разлика 2500лв. И двамата в момента сме направили по 43-45хил.км. Монтирахме на един ден газови нжекциони и колите станаха на цени 6700лв. и съответно 9200лв. Така до тук на Мареата съм сменил като дефектирали части 4бр. биалетки и един термостат , всичко на обща стойност 220лв. И внимавайте сега Вектрата до сега е сменила , Бензинова помпа, Гарнитура на главата , предни и задни амортесьори, спирачно цилиндърче , комплект гърнета , дисплей на таблото поради някаква причина , лагер на задна главина. Когато ги купувахме Вектрата изглеждаше доста по запазена от Мареата. Сега ще започнат изказвания от рода че имало значение как е подържана и така на татък . Мареата пристига от Италия а Вектрата е австрийка Коментарите ги оставям а вас
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

    Коментар


      #17
      абе май наистина ще ортида на сервиз, че тая електроника по двигателя не ми е по сърце
      FIAT Bravo 1.4 12v

      Коментар


        #18
        @Atanas 71Колега,аз също така бих постъпил,и реално съм постъпил,но без да оставям пари настрана за ремонти,защото не ходя в сервиз.Но,никога не бих се изказвал злостно и негативно по немските коли.Не ми харесват само цените им и смятам че са препрехвалени и надценени.И не вярвам престижа им да е изграден изцяло заради невежеството на тези които ги предпочитат.@mitaka85Koлега,ако ти до сега не си отишъл на сервиз да ти отстранят проблемите,недоумявам за какво се оплакваш.Най малкото подмяната на двигателя с такъв от VW би те избавил от проблеми.А разходите и главоболията по самата промяна,ако въобще е възможна,слагаш ли ги в сметките.И там също има електроника.

        Коментар


          #19
          Stefan Hadjov написа:
          @Atanas 71Колега,аз също така бих постъпил,и реално съм постъпил,но без да оставям пари настрана за ремонти,защото не ходя в сервиз.Но,никога не бих се изказвал злостно и негативно по немските коли.Не ми харесват само цените им и смятам че са препрехвалени и надценени.И не вярвам престижа им да е изграден изцяло заради невежеството на тези които ги предпочитат.
          Колега Hadjov аз също не ходя в сервиз :D Имах в предвид за пари настрана за части , все пак немога да си ги правя и тях
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

          Коментар


            #20
            в крайна сметка какъв е проблема?Вярно е че нашите скъпи автомобили са бъкани с електроника и не всеки им разбира, но нали затова е форума за се оплачем, да се похвалим, някой да даде съвет.Сподели проблема и все някой ще помогне ама чак да сменяш двигател . и то от друга марка . баси .............та подобре си купи друга кола по евтино ще ти излезе.
            F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
            F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

            Коментар


              #21
              абе добре че изтеглих тази "ато дата" там пише как да си направиш сами диагностика само с един мултицет. вече си реших проблема или проблемите бих казал, щото не излезе само от едно място всичко друго прая, но тая електроника ме съсипва. "аз вече ще ходя на телевизионен сервиз"
              FIAT Bravo 1.4 12v

              Коментар


                #22
                mitaka85 написа:
                абе добре че изтеглих тази "ато дата" там пише как да си направиш сами диагностика само с един мултицет. вече си реших проблема или проблемите бих казал, щото не излезе само от едно място всичко друго прая, но тая електроника ме съсипва. "аз вече ще ходя на телевизионен сервиз"
                Чудесно е че си решил проблема. Моля те напиши какви бяха те, какви "симтоми" констатира и как ги разреши. Сигурен съм че ще успееш да помогнеш на някой колега който има съшият проблем :P
                F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

                Коментар


                  #23
                  когато карах на бензин и подавам газ за ускорението нещо ми забиваше, смених TPS-a. после веднага след това не ми държеше пък ниските обороти, тогава смених стъпковия мотор, а не се оправи, това ми костваше нерви и ядове не съм спал дори за да разбера какъв ще е поблема. и една вечер докато се мъча да заспя реших че ще е от въздушния филтър и така излезе. на газ ако караш трябва да се сменя въздушния филтър на 3/4000 км. това ми коства дори и мисли как да си сменя двигателя. и ако можеше щеше и да стане.
                  FIAT Bravo 1.4 12v

                  Коментар

                  Working...
                  X