Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос кабели за свещи Браво 1,4 14V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос кабели за свещи Браво 1,4 14V

От няколко дни ми играят оборотите на празен ход, на бензин и на газ. След обстоен анализ подозрението ми е към кабелите на свещите. Та въпросът ми е следния: закачането на кабелите към бобината - там има нещо като срязана по дължина метална тръбичка, как трябва да бъде тя - разтворена или затворена? Мисля, че трябва да се стисне, т.е. диаметърът трябва да е малък за да прави по-добър контакт. Но така ли е?
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Може да ги стиснеш внимателно с клещите, направо през(върху) гумата, за по-добър контакт. Като ги сложиш не трябва да са хлабави, а да стоят стегнато. Премери ги и пс мултицет какво съпротивление имат. Ако над 20-30 килоома, ги сменяй. Не мога да ти кажа с какви и откъде. Най-добре и в магазина с мултицета да се ходи. Нови, хубави кабели са със съпротивления под 10 - 2,3,5 килоома
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Благодаря за съвета, най-вероятно ще ги сменя и ще видя съпротивлението. Но мисля, че за съвета с клещите не си ме разбрал - предполага, че не съм го обяснил правилно. Съветът ти е удачен за лулата към свещта, а аз питам за другия край - откъм бобината. Там няма как да се стисне през гумата, понеже металната тръбичка влиза в една бъкелитена такава.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колега ако ще сменяш кабелите вземи си janmor от сайта на хит-ко - супер висок клас кабели за по малко от 50 лева- карам с такива и съм адски доволен - голяма разлика има във вървежа!
        Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
        части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
        части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
        тел. 0883437022

Коментар

колеги да питам съпротивление от 5,7 килоома до 9,7 на най-дългия кабел ок ли е?
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Rezko написа:
            Колега ако ще сменяш кабелите вземи си janmor от сайта на хит-ко - супер висок клас кабели за по малко от 50 лева- карам с такива и съм адски доволен - голяма разлика има във вървежа!
            Подкрепям, ползвам същите кабели от същото място купувани, за цената си са много добри.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Оригиналните кабели BOSCH без значение от дължината и 4-те са 5.0 килоома. Сега съм с някакви Тесла от 3-7 килоома. За JanMor само хубави приказки чувам, един приятел си взе на реното доволен е засега. Старите му кабели бяха станали като тел, както ги извиеш така си и остават
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Опитайте с кабели за Лада Самара няма да съжалявате ,че са и по евтини.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

pakumba написа:
                  колеги да питам съпротивление от 5,7 килоома до 9,7 на най-дългия кабел ок ли е?
                  Моят опит: Скъпите и наистина хубави кабели, без значение каква е дължината имат приблизително еднакво съпротивление. Те играят ролята на баласт когато прескочи искра, иначе бобината изгаря. По-малко качествените кабели имат и по-големи толеранси. Съпротивление от 3ком обаче според мен е малко и нещо не е наред с подобни кабели. Освен, че е добре да са еднакви като съпротивление е добре да са и с правилната му стойност. Ако са нискоомни, ще натоварят бобината, ако са прекалено високоомни искрата няма достатъчна енергия.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                    pakumba написа:
                    Моят опит: Скъпите и наистина хубави кабели, без значение каква е дължината имат приблизително еднакво съпротивление. Те играят ролята на баласт когато прескочи искра, иначе бобината изгаря. По-малко качествените кабели имат и по-големи толеранси. Съпротивление от 3ком обаче според мен е малко и нещо не е наред с подобни кабели. Освен, че е добре да са еднакви като съпротивление е добре да са и с правилната му стойност. Ако са нискоомни, ще натоварят бобината, ако са прекалено високоомни искрата няма достатъчна енергия.
                    тука мисля че жестоко се бъркате. има 2 типа кабели - с резистивна сърцевина и с медна сърцевина и съпротивление в лулите. при първите, съпротивлението е на метър линеен и е съвсем нормално различните по дължина кабели да имат различно съпротивление. втория тип са с фиксирано съпротивление. в каталозите на производителите се дават и 2-та варианта обикновено. ролята на съпротивлението е основно за да се намалят високочестотните смущения. изолацията на кабела пробива обикновено зарази лоши свещи, ненагласено разстояние на електродите на свещите, лоша връзка между кабела и лулата или стареене.

Коментар

14 лв чисто нови кабели от Самара .... карам с такива и проблеми нямам ; )
                      Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                      Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Working...
                      X