От няколко дни ми играят оборотите на празен ход, на бензин и на газ. След обстоен анализ подозрението ми е към кабелите на свещите. Та въпросът ми е следния: закачането на кабелите към бобината - там има нещо като срязана по дължина метална тръбичка, как трябва да бъде тя - разтворена или затворена? Мисля, че трябва да се стисне, т.е. диаметърът трябва да е малък за да прави по-добър контакт. Но така ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос кабели за свещи Браво 1,4 14V
Collapse
X
-
Може да ги стиснеш внимателно с клещите, направо през(върху) гумата, за по-добър контакт. Като ги сложиш не трябва да са хлабави, а да стоят стегнато. Премери ги и пс мултицет какво съпротивление имат. Ако над 20-30 килоома, ги сменяй. Не мога да ти кажа с какви и откъде. Най-добре и в магазина с мултицета да се ходи. Нови, хубави кабели са със съпротивления под 10 - 2,3,5 килоомаКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Благодаря за съвета, най-вероятно ще ги сменя и ще видя съпротивлението. Но мисля, че за съвета с клещите не си ме разбрал - предполага, че не съм го обяснил правилно. Съветът ти е удачен за лулата към свещта, а аз питам за другия край - откъм бобината. Там няма как да се стисне през гумата, понеже металната тръбичка влиза в една бъкелитена такава.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Колега ако ще сменяш кабелите вземи си janmor от сайта на хит-ко - супер висок клас кабели за по малко от 50 лева- карам с такива и съм адски доволен - голяма разлика има във вървежа!Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Rezko написа:Колега ако ще сменяш кабелите вземи си janmor от сайта на хит-ко - супер висок клас кабели за по малко от 50 лева- карам с такива и съм адски доволен - голяма разлика има във вървежа!Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Оригиналните кабели BOSCH без значение от дължината и 4-те са 5.0 килоома. Сега съм с някакви Тесла от 3-7 килоома. За JanMor само хубави приказки чувам, един приятел си взе на реното доволен е засега. Старите му кабели бяха станали като тел, както ги извиеш така си и оставатFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
pakumba написа:колеги да питам съпротивление от 5,7 килоома до 9,7 на най-дългия кабел ок ли е?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:pakumba написа:колеги да питам съпротивление от 5,7 килоома до 9,7 на най-дългия кабел ок ли е?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар