Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не пали на бензин и ''глъхне''

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не пали на бензин и ''глъхне''

Здравейте,прдварително ви се извинявам за лаишкият въпрос!Ще карам колата на майстор,но до тогава ако може ме консултирайте,интересно ми е да разбера.Проблема ми е следния:значи когато е студена пали без проблем на бензин(имам и газ но там няма грижи).Но щом стопли малко няма палене,от20 опита пали веднъж.И когато запали при подаване на газ глъхне в ниските и иска да гасне.Ниските обороти обаче са стабилни,колата върви без проблеми над 2500 оборота.Но докато ги достигне иска да гасне,особено в лек баир.Получи се това(може и да е съвпадение)след смяна на ангренажен ремък.Може ли майстора да е откачил нещо(датчик или друго)?Когато не запали на бензин я паля само на газ,обръщам на бензин и никакви проблеми после.Имам някакво свирене от бенз.помпа,мислех да не е от нея ама защо само като стопли.Преди карах Голф и бравата я имам от седмица,та съм много бос
    brava 1.6 16v 95g

Хубаво беше да знаем какъв е моделам пък и марката на автомобила. На първо четене може да е прескочен зъб при смяната на рвмъка.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

БРАВА 1.6 16v 95г.Добре де но на газ без проблемна работа,и на бензин също.Само при запалване и то когато е топла прави проблем и забива до към 2500 оборота.Когето е студена пали от раз
      brava 1.6 16v 95g

Коментар

проблема ти май е като в този постhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=38299&start=9- ако си със газов инжекцион - решението е написано- ако си с обикновена - провери си емулаторите на ламбда сондата и дюзите!!! това е в сила ако ти е наред налягането на бензина - замерва се с манометър.

Коментар

Със обикновенна газова съм.ЕЛ.испарител БРС ат90е.Прочетох темата и доколкото разбрах на колегата колата пали но не държи обороти.Моята изобщо не пали,всъщност запалва на някакви мин.обороти и при подаване на газ угасва.От 20 опита да речем веднъж запалва.И това само когато е топла,при студен мотор никакви проблеми.За глъхнене то го прави при топъл и при студен двигател по малко.Но странно то е замен че като запаля само на газ и като обърна на бензин няма проблеми.Държи ниски стабилни обороти без проблем,но изгася ли пали само на газ.
          brava 1.6 16v 95g

Коментар

e , ако искаш доказателство - остави я да ’спи’ през ноща с откачен акумулатор,запали сутринта на бензин, остави 15 минути да работи без да форсирашзагаси,запали я на бензин и карай само на бензин.ще видиш че проблема ще изчезне - докато не я покараш на газ.не си писал за емулаторите.Ако нямаш - това е проблема ти - няма защо да разваляш работещи неща

Коментар

емулатор имам,бях откачил акумолатора за около 3ч но промяна нямаше.Значи ако го откача за 24ч ще се оправи и според теб проблема е в емулатора?Карах колата след като я купих 3-4 дни без пороблеми,смениха ми ангренажа и........Може и съвпадение да е но,така стана.Майстора който го сменя е правил фиати и преди така че му вярвам така да се каже.Ще опитам все пак,мерси за сега
              brava 1.6 16v 95g

Коментар

u_bo написа:
                ...остави я да ’спи’ през ноща с откачен акумулатор,запали сутринта на бензин, остави 15 минути да работи без да форсирашзагаси,запали я на бензин и карай само на бензин.....
                чети всичко

Коментар

ок,откачих акумолатора и утре ще пробвам!
                  brava 1.6 16v 95g

Коментар

пробвах смъкнах акумолатора вчера къ 14ч.Днес в 8ч яа запалих без да форсирам,работи 15мин. изгасих запалих и карах окло10км.Спрях и същата работа.Запалва и работи на някакви мин.обороти,при подаване на газ(натискане на педала) гасне веднага.Обърнах на газ и запали веднага.Еб...и тапотията Кво става,незнам.
                    brava 1.6 16v 95g

Коментар

harvatin написа:
                      пробвах смъкнах акумолатора вчера къ 14ч.Днес в 8ч яа запалих без да форсирам,работи 15мин. изгасих запалих и карах окло10км.Спрях и същата работа.Запалва и работи на някакви мин.обороти,при подаване на газ(натискане на педала) гасне веднага.Обърнах на газ и запали веднага.Еб...и тапотията Кво става,незнам.
                      а как работи на бензин - има ли мощност, глъхне ли , .... как е?на бензин е въпроса как се държи

Коментар

на бензин има някакво глъхнене при потегляне до към 2000-2500 оборота.Особенно в баир,направо гасне като и подам газ здраво.След тези обороти като мине няма проблеми,и ниски обороти има стабилни.Значи прави ми впечатление редките пъти когато запали когато е топла замирисва на бензин,по точно неизгорен(или някаква подобна миризма)
                        brava 1.6 16v 95g

Коментар

щом си с емулатор --> на газ не се взима предвид ламбда сондата аз гласувам за нея.РАЗБИРА СЕ - преди да я сменяш иди да ти видят ’РЕАЛНИТЕ" данни от ЕКУ при работа на бензин - със ВИЗА-та ще стане .има колега със сервиз от ВТ - май, май stenli му беше ник-а

Коментар

днес направих проба и откачих газовият клапан преди испарителя.Направих това когато за пореден път не запали на бензи при загрял мотор.,и Със учудване открих че при откачане на клапана колата пали веднага.Значи пуска газ при запалване на бензин и ги омесва,но явно ще е мин.количество защото като е студена няма проблеми.Сега остава да намеря проблема:газов клапан или копчето за превключване газ-бензин!Ще опитам в раздела за газови оредби,благодаря ви все пак
                            brava 1.6 16v 95g

Коментар

всичко вече е ок.Не беше зацепен правилно коляновият вал,бяга с един зъб.сега всичко е :D
                              brava 1.6 16v 95g

Коментар

Working...
                              X