колеги искам малко компетентно мнение по един проблем... започна да ми щтрака стартера докато паля! до сега само ми прискърцваше бендикса , но току що забелязах ,че вече не прискърцва, а направо щтрака докато паля ... та въпроса ми е какво да търся като решение на проблема и има ли някаква опасност за двг-то ??? става дума за 1.8 ГТ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем със стартера
Collapse
X
-
колега не съм наясно как са стартерите на нашите колици (в смисъл имат ли те планети и сателити като вагена ) но това е нещо с бендикса или тез планети и сателити .Нищо няма да се случи на двигателя ама не се знае дали някой път няма да каже аз не ща и това винаги по закона на мърфи се случва в най неподходящия момент за теб .Аз бих те посъветвал да изкараш стартера и да видиш каква е картинката не боли много.И аз в скоро време май ще правя тази интервенция
-
За ДВГ няма провлем, просто може в един момент да се наложи да я запалиш с бутане.Вариантите са ти два1. Да я закараш в сервиз 2. Да си поправиш стартера сам. Не сваля трудно,предполагам че е на същото място като моя(1.6 16V).Ако нямаш канал, качваш предните колела на бордюр, дърпаш ръчната (вземи мерки колата да не може да помръдне по никакъв начин), лягаш под предната броня и ще го видиш (стартера) . Държи се на 3 болта, трябва да развиеш гаиката на кабелите и мисля че имаше и една клема.Сваляш го и след това на топло спокоино можеш да го разглобиш и да видиш точно проблема. Обърни внимание и на вилката и четките.УСПЕХFIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Коментар
-
bivmo
-
Колега значи има 2 варианта на повредата.Единият е на бендикса да са му изронени зъбите все пак са пластмасови.Другият е избутвача който лепнат за стартера той на магнитна основа и ако се е зацапал или износил при завъртане на ключа избутвача избутва ротора към маховика но като почне да върти съмия стартер на избутвача не му стига ток .И тия работи стават за част от секундата УСПЕХ !!!ТОВА Е ДА ИМАШ ТАРАТАЙКА ОТ 80-ТЕ
Коментар
-
опаааааааааааааааа някои да помага или да казва на какво се дължи тази работаимам колата от 2 години и досега никакви проблеми ноооооо тази сутрин същата магария даже изопщто неможе да завърти а като я бутнах малко само както бешена скорост веднага запали акомулаторът ми е на 30 денаFIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97
Коментар
-
PinkPanther написа:Стартера не ще да завърти,все едно че акумулатора се е скпал.Първия път завъртя но след 1 мин край неще и неще.Смених акумулатора пак неще. На бутане запали от раз.Някой да каже от какво е .FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:PinkPanther написа:Стартера не ще да завърти,все едно че акумулатора се е скпал.Първия път завъртя но след 1 мин край неще и неще.Смених акумулатора пак неще. На бутане запали от раз.Някой да каже от какво е .FIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар