Koлеги, за да не отварям нова тема, ще помоля за помощ тук. Имах проблема описан от автора на темата. Колата не държеше необходимите обороти, и често гаснеше - и топла и студена. Отидох на "майстор" (за съжаление е в кавички), който ми върна колата след 4 дни в абсолютно същото състояние, взе ми 30 лева за "диагностика", която явно е такава .. устна диагностика - да ми каже какво и е според него. Имах грешка на еърбега, защото се беше откачила един ден буксата. След "диагностиката, тази грешка си остана, въпреки че "майстора ме убеди, че са изчистили всички грешки "като са я закачили". Както и да е, това е друга тема. Та реших да се справям сам и си закупих стъпково моторче. Сложих го и колата започна да работи по-равномерно, държи добри обороти и не гасне. Работеше много пирятно и бях решил, че се е оправила, но сега имам друг проблем. Колата пуши черно, ама МНОГО черно. На около 3000 оборота, започва да се тресе двигателя и да звучи все едно е .. в прекъсвач. Това ме навява на мисълта, че сместа и идва богата (от това че пуши черно), за това тресене на 3000 оборота и нагоре, нямам идея. Мисля си също, че може да са мокри свещите, защото преди да сменя стъпковото моторче, ги вадих и бяха окъпани в бензин. Незнам дали може свещите да изсъхнат сами (да се изпари бензина), както твърди мой приятел, но първото нещо кеото мисля да направя, е да сменя свещите, или поне да ги позачистя. Дайте своите съвети по темата, защото вече се чудя какво да правя. Правих разни "процедури по адаптация" на моторчето, да не би то нещо пак да дава ядове, но мисля, че не е от него, а и така и не разбрах каква точно е тази процедура по адаптация, защото на всякъде пише различно. Моля за помощ. Ще съм благодарен за съвети.Естествено забравих да спомена, че колата е Fiat Marea 1.6 16v 97-a година с металните колектори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стъпков мотор
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар