Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

bravo 1.6 16v 100 коня адско тресене и гаснене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bravo 1.6 16v 100 коня адско тресене и гаснене

Както си карахме всичко нормално по един паваж и колата угасна. При опит за запалване запали и веднага изгасна. при палене с газ двигателя заработва, но все едно на 2 цилиндъра, пуснеш ли газта и гасне. тресенето е голямо, както и някакво чукане, най-вероятно детонаций. запалихме я и с мъка я предвижихме до един паркинг на 500 метра, като дадеш повече газ и глъхнеше, и все едно чука аванс?? огледахме всички букси, като си мислихме, че от паважа нещо е разместено - всичко ОК на пръв поглед. проверихме с една свещ на маса дали хвърля искра - на всички кабели хвърля. при запалена кола изкарахме една по една лулите - на един или 2 цилиндъра със сигурност няма разлика. раззвихме свеща и я изкарахме - беше суха, а не мокра от бензина по таблото не светят лампи, няма газова уретба. стартера върти що годе нормално (според мен няма механична повреда)не е давано зор нещо за да прескочи 2-3 зъба на ангренажабензиновата помпа се чува при подаване на контактима съвсем лек мирис на суров бензинмоля помагайте

На мен ми се случи това и се оказа гарнитура на главата,както си карах започна да се чува едно леко чукане,след това започна да гасне спря на една отбивка и колата изгасна,запалих я но имах чуството че двигателя ще падне така яко тресеше направо как не падна незнам.Колегата ми каза може да е свещ взех нови но нямаше ефект,отидих до един познат който има сервиз замери ми компресията и честито гарнитура на главата.Когато я махна я видях беше изгоряла межди 1-2.

Коментар

Датчика на коляновия вал, най-вероятно. Започни с него.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Ами пробвай обстойно кабелите,понеже съм имал такъв проблем и се оказаха кабелите,обаче неможеше да се разберес дърпане на лулите,понеже нали са на двойни бобини и един кабел като напреви проблем и не може да се установи с дърпане на лулите.Късмет!
        Виж тук,това съм аз!! www.artcars-tuning.hit.bg

Коментар

Working...
        X