колеги,пак проблем.понеже няма никой в ’офиса’ реших да си измия двигателя.и като най голям глупак хванах градинския маркуч и започнах убилно а го поливам с вода.е измих го.но само до там.като запалих колата започна да тресе мотора .лампата на таблото която прилича на инжектор светна.оставих го да изсъхне ни и това не помогна.при работещ мотор започнах да вадя кабелите на свещите един по един.от 1-ви до 3-ти цилиндъ мотора тресеше само когато извадих кабела на 4 работата не се промени.отвих свеща сложих кабела и дадох на маса.работи така както трябва.колата няма мощност .разхода стана 20 и нз какво да правя.моля някой които разбиа да ме посъветва какво да направя за да разбера каде е причината,преди да почна да ходя по майстори
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
измих мотора и колата не иска да върви
Collapse
X
-
Точно при тоя мотор е нормално да не върви като се измие.Проблема е че се натъпква много вода в лулите на свещите и искрата прескача където си иска, трябва няколко пъти да вадиш кабела и да подсушаваш хубаво и след това с каране и пак сушене с парцал се оправя.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Това ме заинтересова, само че, въпроса ми е дали ще има проблем ако си "измия" двигателя - модела на колата е в подписа ми.karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
-
bivmo
Извади лулите , вземи една по-голяма спринцовка отпред и сложи една шлаухка и след измиване изтегляй водата! Щото може кат си отвил свещите водата да е влязла и в цилиндрите!
Коментар
-
От някъде дочух, че преди миене се пръскат със спрей, който не позволява на водата да се задържа където и да било. Вярно ли е това?karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
-
bivmo
-
Re: измих мотора и колата не иска да върви
superfiat написа:колеги,пак проблем.понеже няма никой в ’офиса’ реших да си измия двигателя.и като най голям глупак хванах градинския маркуч и започнах убилно а го поливам с вода.е измих го.но само до там.като запалих колата започна да тресе мотора .лампата на таблото която прилича на инжектор светна.оставих го да изсъхне ни и това не помогна.при работещ мотор започнах да вадя кабелите на свещите един по един.от 1-ви до 3-ти цилиндъ мотора тресеше само когато извадих кабела на 4 работата не се промени.отвих свеща сложих кабела и дадох на маса.работи така както трябва.колата няма мощност .разхода стана 20 и нз какво да правя.моля някой които разбиа да ме посъветва какво да направя за да разбера каде е причината,преди да почна да ходя по майстори
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар