Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

измих мотора и колата не иска да върви

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

измих мотора и колата не иска да върви

колеги,пак проблем.понеже няма никой в ’офиса’ реших да си измия двигателя.и като най голям глупак хванах градинския маркуч и започнах убилно а го поливам с вода.е измих го.но само до там.като запалих колата започна да тресе мотора .лампата на таблото която прилича на инжектор светна.оставих го да изсъхне ни и това не помогна.при работещ мотор започнах да вадя кабелите на свещите един по един.от 1-ви до 3-ти цилиндъ мотора тресеше само когато извадих кабела на 4 работата не се промени.отвих свеща сложих кабела и дадох на маса.работи така както трябва.колата няма мощност .разхода стана 20 и нз какво да правя.моля някой които разбиа да ме посъветва какво да направя за да разбера каде е причината,преди да почна да ходя по майстори

Точно при тоя мотор е нормално да не върви като се измие.Проблема е че се натъпква много вода в лулите на свещите и искрата прескача където си иска, трябва няколко пъти да вадиш кабела и да подсушаваш хубаво и след това с каране и пак сушене с парцал се оправя.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Това ме заинтересова, само че, въпроса ми е дали ще има проблем ако си "измия" двигателя - модела на колата е в подписа ми.
      karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
      https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

Извади лулите , вземи една по-голяма спринцовка отпред и сложи една шлаухка и след измиване изтегляй водата! Щото може кат си отвил свещите водата да е влязла и в цилиндрите!

Коментар

Хора защо си съсипвате колите сами, миейки моторите! То поне да е свързано с някакъв ремонт, че да е оправдано! Дано се оправи колата. По принцип, когато се прави тази процедура електронните части, лули, бобина и т.н. се овиват с найлон да не се мокрят!
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

От някъде дочух, че преди миене се пръскат със спрей, който не позволява на водата да се задържа където и да било. Вярно ли е това?
            karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
            https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

Аз знам че ги пръскат с обезмаслител.

Коментар

аз знам, че не се мият пък. сори, със съвет не мога д апомогна. предполагам, че ако я загрееш 2-3 пъти колкото и вода да има където й да е ще се изпари....
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Аз пък си мисля, че се мият само с много гореща вода на много горещ двигател, като се пази бобината и компютъра (не знам как може да се опазят от пароструйката).А най-добре да не се мие, все пак не се возиш в двигателния отсек.
                  Brava 1.6 EL, '98
                  182A4

Коментар

Re: измих мотора и колата не иска да върви

superfiat написа:
                    колеги,пак проблем.понеже няма никой в ’офиса’ реших да си измия двигателя.и като най голям глупак хванах градинския маркуч и започнах убилно а го поливам с вода.е измих го.но само до там.като запалих колата започна да тресе мотора .лампата на таблото която прилича на инжектор светна.оставих го да изсъхне ни и това не помогна.при работещ мотор започнах да вадя кабелите на свещите един по един.от 1-ви до 3-ти цилиндъ мотора тресеше само когато извадих кабела на 4 работата не се промени.отвих свеща сложих кабела и дадох на маса.работи така както трябва.колата няма мощност .разхода стана 20 и нз какво да правя.моля някой които разбиа да ме посъветва какво да направя за да разбера каде е причината,преди да почна да ходя по майстори
                    хаха колеги въпроса ми беше какъв е проблема според вас а не дали се мият моторите или не .проблема вече е решен.изгоряла дюза на 4-ти цилиндър.дюза-100лв смяна-50лв.а за мотора.не го миите.това са последиците.

Коментар

Working...
                    X