здравеите колеги.Имам Фиат Темпра 1.6 ie.....та проблемчето е следнотоПаля колата тръгвам(никакви проблеми) докато не светне лампичката с изображение на дюзочка,нито придърпва нито нищо докато не изключа от скорост или не натисна съединителя(дефакто когато колата достигне от високи ниски обороти).....тогава колата угасва и трябва отново да запаля.Паля я пак няма проблем,докато след известно време пак не светне тази лампичка.Този номер се случва доста често и в градски условия е ужасно.Ако някои може да ми помогне и да каже евентуално какъв е проблема ще съм благодарен!Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем-лампата за инжекциона светва и колата угасва
Collapse
X
-
здравейм, имам абсолютно същият проблем от години....моята темпра също е 1.6 94 г. с климатроник....при мен в началото , като светнеше лампата и изгасваше,като я изфорсирам малко или я загася и после пак я запаля...сега и на мен вече губи обороти щом натисна газта и гасне...ходих на диагностика- никакши грешки не показа,аама яшно трябва докато ми свети лапата да я закарам...смених кабели,свещи - никаква промяна...интересното е,че този проблем го имам само зимно време. През лятото не светва нито веднъж и забравям за този проблем...значи ,каквото прочетох - предполагам ,че е от бубината към кабелите или някой датчик, но тази зима не ми гаснеше и не съм се занимавал с нея, само малко по тегаво се кара заради оборотите...това е ,което мога да ти кажа от моя опит...,но не е от кабелите и свещите, пари за тях по-добре не давай..успех!
Коментар
-
не знам дали стана ясно,че тази година почти не е светила ,а какво направих- прегледах абели към датчици и т.н. и те се бяха разкъсали ,оголили малко и съм опаковал всичко с изолирбант,да не се мокрят и май има ефект...значи, или е от бубината, или от онези букси под пластмасовия капак...моят двигател е от lancia delta, номерат му e 835c1000, може да са ни еднакви...междудругото това е доста често срещан проблем при фиат за съжаление...минлата година ми отрови нервите направо,но тази се ядва...та, изолирай си всички съмниъелни оголени места,като за начало и може и при теб да има подобрение...
Коментар
-
и аз имах абсолютно същия проблем и то зимата , светваше си ей тей когато на нея и хрумнеше ама продалжаваше да си работи двигателя и на моменти като спра на място губи си оборота.след това гася , пак паля всичко е наред.разхода да не ви говоря , моментало се качи зимата говоря.водих я при приятел в сервиз , не можахме да разберем какав е проблема...после пък нали се пооправиха температурите стана по меко времето и не ми е правила номера. да видим тая зима как ще е ...Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар