Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прегря за минути, Браво 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прегря за минути, Браво 1.4 12v

Здравейте, моля ви за малко помощ относно един неприятен проблем с автомобила ми. Тази сутрин колата ми прегря много бързо, дори не забелязах кога стрелката е стигнала почти до червено, понеже не съм имал проблеми с прегряване от както съм я купил. Сутринта оставих колата на празен ход за около 5 минути за да загрее парното и след това потеглих, първият проблем беше, че парното така и не започна да топли, тогава брат ми забеляза как стрелката на температурата е стигнала почти до края. Моментално спрях колата за да видя какво става. Леко отворих капачката на радиатора и от там бликна вода. Оставих я да се охлади за около 5 минути, и тръгнах когато стрелката беше доста под половината. За 500 метра тя отново беше стигнала почти до червено... Какво може да причини подобно нещо? Водна помпа?п.сДано не е нещо сериозно... гарнитура

Вероятно термостата ти е постоянно затворен, поне на 1.4 са леко по-евтини от 1.6. Но все пак, за да си сигурен дали е термостата провери дебелия маркуч от термостата до радиатора дали се затопля след като стрелката мине горе-долу 80 градуса.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Да но парното не духа топло! Това ще рече друг проблем! Може би въздух!
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Изчакай да истине двигателя, извади пръчката на маслото, и виж какъв цвят е ... ако е като боза, значи ти е смесило маслото с антифриза...на мене така стана и беше изкривило главата и смяна на гарнитура и датчик....
        Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
        Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Не е задължително да смеси маслото ,при продухана гарнитура.Щом няма парно и духа в казанчето,е гарнитура пробила към охладителната с-ма.При всички положения трябва да се свали главата,да се види дали не е изкривена и да се смени гарнитурата.

Коментар

Благодаря ви за съветите колеги, утре ще я карам при един приятел да я погледнеме по-обстойно.

Коментар

Колега,провери водната помпа ...
              Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
              ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
              ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
              ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Колега на мен ми се случи това преди 1 месец и какво се оказа че има въздух някъде из системата долях антифриз отворих пробката да се обезвъздуши и проблема изчезна,пробвай първо това после ходи на сервиз.

Коментар

Working...
                X