Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети лампата на инжекциона-Пунто 2000

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свети лампата на инжекциона-Пунто 2000

ЗДравейте, не знам дели темаат ми е за тук - Пунтото е 2000г, бензин, но има и газова. По принцип, скоро на газ не съм карала. От около седмица понякога ми светва лампата на инжекциона и колата започва да хълца и не може да поеме на ниските обороти. Сега в неделя ще я погледнат, но все пак, да не ме преметнат, какво мислите вие за проблема?

Пробвай първо сама да рестартираш компа,може да е записал грешки.Това става като откачиш акомулатора за 10-тина минути.Ако не помогне това сигурно имаш проблемна дюза,ще отидеш да ти я закачат на дагностика и там ще кажат.

Коментар

Пробвах, пак го прави.

Коментар

Може и ламбда сонда да е....оттук нататък се почва "може да е от това ,може да е от онова",разбира се нека колегите,които разбират повече от мен да помагат.Аз лично мисля,че първо трябва да отидеш на диагностика,едва ли ще е по силите ти да правиш ремонти сама по колата си.Ако някой знае нека ти препоръча свестен сервиз(аз лично не знам такъв ),където ще ти направят свястна диагностика.Струва някъде 25-30лв.

Коментар

Пуси го на лични, моля

Коментар

Не си прочела добре - "аз лично НЕ знам такъв",защото за мойто браво съм ходил досега в два и гледаха само как по-бързо да отбият номера.Изкараха ми колата перфектна,а не беше.Не че проблемите и бяха в електрическата част,но можеше поне да ме насочат,но не го направиха.Принципно по-късно разбрах за един,които е на Сливница и познати с Фиат го хвалят,но лично не съм го пробвал...

Коментар

кола

твоята кола е поразлична от старите диагностиката е с други кабели и други праграми а те ги няма във всеки сервиз и оттам произтича първия проблем кое Прунто е1.2 или друго 1.2 ECU е хибридно няма какво да му се прави има ли емулатор за газовата можеда прави проблем на бензин
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

1.2 e, а за другото ми говориш на китайски... Ще видим утре или в неделя и ще докладвам.

Коментар

Докладвай редник BUBОLINA И какъв е извода-във форума търсиш съвет какво да правиш.После отиваш на майстор да види аджеба каква е истината,щото то във форума не става да ти оправят колата.И след като отидеш на майстор и я оправи идваш тук и докладваш.И какъв е смисъла???По принцип има чатове.....хората са измислили Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
                  FIAT Bravo 1.4

Коментар

здравеите . имам същия проблем като буболина . пунто 1.2 . светва лампата на инжекциона и колата не работи както трябва . ходих при маистори . смених едната бобина . проблема остана . карах я на компютърна диагностика . но за беля лампата тогава не поиска да светне . какво ли не опитах да я накарам да светне но не . когато лампата не свети на диагностиката всичко е в нормите а и колата си работи перфектно . светва обикновенно на топла кола след като я угася и опитам да я запаля отново . понякога угасва след 2 3 секунди , но понякога остава да свети и се налага да ме прибират на въже . помагаите колеги
                    punto 1.2

Коментар

Да не е ламбда сондата проверена ли е?

Коментар

първия маистор които ме накара да сменя бобината каза че е ок . и после на диагностиката излиза че ок . смених и свещите , и това не оправи проблема . колата работи нормално и понякога когато пусна фаровете тогава лампата светва , но не винаги . днес например светна по време на движение и така и не угасна .
                        punto 1.2

Коментар

здравеите . проблема се оказа повредено ЕКУ . цената на чисто ново ЕКУ е страшна : ’’александър-ауто’’ - 880 лв , ’’ауто-италия’’ - 1800 лв . няма нужда от коментар . порових из мрежата и намерих англииски саит за ONLINE пазаруване, в които намерих необходимото ми ЕКУ на неочаквана цена : 169 лири + 9 лири доставка . това е приблизително 390 лв . има един единствен проблем да се закупи от там : 1во трябва да разполагате с кредитна карта , и 2ро трябва да си направите регистрация в PAYPALL . регистрацията в paypall не е лесна , заради защита на парите ви и е доста мудна . активацията е минимум след 3-4 дни . но според мен чакането си струва като сравним цената . доставката е за около 10-12 дни след плащането . ето саита : ebay.co.ukп.п. ако изберете този вариянт , то да не се налага де , хубаво е да смените и двете бобини , по около 45-50 лв едната ,защото на доста места прочетох че основната причина ЕКУ да се повреди са бобините . аз ги смених . след монтаж на ЕКУ палите колата и я оставяте 5-10 мин. на празен ход за да може ЕКУ да запише данните на датчиците . и това е . смених го сам за 5 мин. на улицата пред нас .п.п. ЕКУ-то е вече на Пунтото и врътнах 3000км за няколко дни надявам се да съм от помощ на закъсалите
                          punto 1.2

Коментар

Working...
                          X