Здравейте,отскоро влизам в този форум и мисля да стана редовен посетител,виждам че тук може да се намери много полезна информация и да се обменя опит.Въпросът ми е следният-мисля да си взема ФИАТ Браво/Брава 1.4 12V.Някой може ли да ми каже какъв разход дава градско(от София съм)/междуградско на бензин и на газ.Мисля да си я взема и да монтирам веднага газова,затова питам и за двете.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход Браво/Брава 1.4 12V
Collapse
X
-
Ще получиш много мнения и всеки ще хвали своето ,но накратко за изправен автомобил.На бензин градско от 9 до 14литра/100 км.Извън града около 6л./100 км.На газ градско 12-18л./100 км.Извън града 8-9 л./100 км.За справка долната граница е за летния период ,а горната за зимен и всичко това зависи от това кой номер обувки носиш и колко ти тежи десния крак.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Ако още не си я взел се замисли за някой от другите двигатели. Този 1.4 12V е единствения моноинжекцион който се монтира на Брава/о и не е най-удачния избор. Има си и специфични слабости, но така или иначе за разликата между SPI и MPI няма смисъл да се коментира. По-малкия мотор не означава автоматично по-икономичния. Единствената причина да се вземе точно такава би била, ако конкретната кола е в перфектно състояние. Аз лично бих предпочел 1.2 16V, 1.6 16V или 1.8 16V за бензиновa Брава/о.
Коментар
-
Първо искам да благодаря на всички за проявеното внимание и отговорите.Обаче това което ми е написал TORNADO направо ме плаши?!?Баси разхода за двигател 1.4,ако е така вобще да не взимам такава марка кола.Принципно много ми харесват,особено дизайна и съотношението цена-екстри.Ама да ми харчи кола с такъв двигател,колкото кола 1.8 или 2.0 ми се вижда уникално много.Това е и една от идеите да се спра натакъв мотор-икономичност,но ако е така направо да гледам за други.Разбрах че се говори и за проблеми с този двигател(1.4).Някой може ли да ми поясни какви?Ненадежден ли е ???Предварително благодаря.FIAT Bravo 1.4
Коментар
-
wwalker написа:Ако още не си я взел се замисли за някой от другите двигатели. Този 1.4 12V е единствения моноинжекцион който се монтира на Брава/о и не е най-удачния избор. Има си и специфични слабости, но така или иначе за разликата между SPI и MPI няма смисъл да се коментира. По-малкия мотор не означава автоматично по-икономичния. Единствената причина да се вземе точно такава би била, ако конкретната кола е в перфектно състояние. Аз лично бих предпочел 1.2 16V, 1.6 16V или 1.8 16V за бензиновa Брава/о.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Аз също съм на мнение че това са завишени цифри за разхода.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
И аз съм на същото мнение, защото с метанова бутилка и кола тежаща 1150кг (вместо 1010кг оригинално), и с 15-ки джанти с 185/60 гуми които са с 20мм по-големи от препоръчвания размер трудно постигам 10л градско. А с Браво под 9л ще падна със сигурност. Но ти препоръчвам да си вземеш 1.2 мотора - нисък данък, пак същия нисък разход, ако щеш дори и по-нисък разход на масло - събира около 3 литраFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
niko_biki написа:Първо искам да благодаря на всички за проявеното внимание и отговорите.Обаче това което ми е написал TORNADO направо ме плаши?!?Баси разхода за двигател 1.4,ако е така вобще да не взимам такава марка кола.Принципно много ми харесват,особено дизайна и съотношението цена-екстри.Ама да ми харчи кола с такъв двигател,колкото кола 1.8 или 2.0 ми се вижда уникално много.Това е и една от идеите да се спра натакъв мотор-икономичност,но ако е така направо да гледам за други.Разбрах че се говори и за проблеми с този двигател(1.4).Някой може ли да ми поясни какви?Ненадежден ли е ???Предварително благодаря.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
niko_biki написа:Да в София за съжаление не се измерва в километри а направо в часове.И все пак като чета коментарите мисля че разход от порядъка на 14/100 е много па макар и зимата за 1.4.А защо не ми препоръчвате този двигател,заради завишеният му разход ли или....Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Подкрепям колегите, че този двигател е най икономичен от всички!Аз също съм готов да се обзаложим и замерим разходите!Пич ако ще купуваш такъв мотор поискаи да ти свалят капака на клапанте и ако всички гърбици на вала са наред и мотора работи равномерно и не трака на студен двигател - взимай!Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
абе 1,4 ,16 1,8 се харчи еднакво.... карах крома 2000 кубика 13-14 в софия, сеа карам браво 1,6 13 в софия, темпра 1,6 12 в софия... толкова ли много карате, че 1 литър ви бърка? повечето хора карат 10 15 хилки на година ... не е особенна разликата, мноо важно, че си дал 50 леа на година поече за гориво, ама поне като тръгнеш да изпреварваш няма нужда да се молишLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар