Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход Браво/Брава 1.4 12V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход Браво/Брава 1.4 12V

Здравейте,отскоро влизам в този форум и мисля да стана редовен посетител,виждам че тук може да се намери много полезна информация и да се обменя опит.Въпросът ми е следният-мисля да си взема ФИАТ Браво/Брава 1.4 12V.Някой може ли да ми каже какъв разход дава градско(от София съм)/междуградско на бензин и на газ.Мисля да си я взема и да монтирам веднага газова,затова питам и за двете.
    FIAT Bravo 1.4

Ще получиш много мнения и всеки ще хвали своето ,но накратко за изправен автомобил.На бензин градско от 9 до 14литра/100 км.Извън града около 6л./100 км.На газ градско 12-18л./100 км.Извън града 8-9 л./100 км.За справка долната граница е за летния период ,а горната за зимен и всичко това зависи от това кой номер обувки носиш и колко ти тежи десния крак.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ако още не си я взел се замисли за някой от другите двигатели. Този 1.4 12V е единствения моноинжекцион който се монтира на Брава/о и не е най-удачния избор. Има си и специфични слабости, но така или иначе за разликата между SPI и MPI няма смисъл да се коментира. По-малкия мотор не означава автоматично по-икономичния. Единствената причина да се вземе точно такава би била, ако конкретната кола е в перфектно състояние. Аз лично бих предпочел 1.2 16V, 1.6 16V или 1.8 16V за бензиновa Брава/о.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html
        Fiat Bravo 1.2 16v
        http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

Първо искам да благодаря на всички за проявеното внимание и отговорите.Обаче това което ми е написал TORNADO направо ме плаши?!?Баси разхода за двигател 1.4,ако е така вобще да не взимам такава марка кола.Принципно много ми харесват,особено дизайна и съотношението цена-екстри.Ама да ми харчи кола с такъв двигател,колкото кола 1.8 или 2.0 ми се вижда уникално много.Това е и една от идеите да се спра натакъв мотор-икономичност,но ако е така направо да гледам за други.Разбрах че се говори и за проблеми с този двигател(1.4).Някой може ли да ми поясни какви?Ненадежден ли е ???Предварително благодаря.
          FIAT Bravo 1.4

Коментар

wwalker написа:
            Ако още не си я взел се замисли за някой от другите двигатели. Този 1.4 12V е единствения моноинжекцион който се монтира на Брава/о и не е най-удачния избор. Има си и специфични слабости, но така или иначе за разликата между SPI и MPI няма смисъл да се коментира. По-малкия мотор не означава автоматично по-икономичния. Единствената причина да се вземе точно такава би била, ако конкретната кола е в перфектно състояние. Аз лично бих предпочел 1.2 16V, 1.6 16V или 1.8 16V за бензиновa Брава/о.
            За втори път залагам мойта кола 1,4 12v,че ще има по-малък разход от всеки по голям мотор на същата марка.Кандидати за облога?!!!
            Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Аз също съм на мнение че това са завишени цифри за разхода.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

И аз съм на същото мнение, защото с метанова бутилка и кола тежаща 1150кг (вместо 1010кг оригинално), и с 15-ки джанти с 185/60 гуми които са с 20мм по-големи от препоръчвания размер трудно постигам 10л градско. А с Браво под 9л ще падна със сигурност. Но ти препоръчвам да си вземеш 1.2 мотора - нисък данък, пак същия нисък разход, ако щеш дори и по-нисък разход на масло - събира около 3 литра
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

niko_biki написа:
                  Първо искам да благодаря на всички за проявеното внимание и отговорите.Обаче това което ми е написал TORNADO направо ме плаши?!?Баси разхода за двигател 1.4,ако е така вобще да не взимам такава марка кола.Принципно много ми харесват,особено дизайна и съотношението цена-екстри.Ама да ми харчи кола с такъв двигател,колкото кола 1.8 или 2.0 ми се вижда уникално много.Това е и една от идеите да се спра натакъв мотор-икономичност,но ако е така направо да гледам за други.Разбрах че се говори и за проблеми с този двигател(1.4).Някой може ли да ми поясни какви?Ненадежден ли е ???Предварително благодаря.
                  аз пък ще ти кажа така:карал съм доста марки коли в софия,но разхода тука е на час не на км.Сеат 1,6 14-16 градско 7,4 извън Кордоба моноинжекцион на газВолво 360 2.0 17-18 градско 9 извън,карбуратор на газланчия дедра 1.8 16в комби 15-18 градско 8,5-9 извън на газФиат браво 1.2 16в 11-12 градско 5.5 извън на бензинСузуки гсхр 250р 7-11 градско 5-10 извън зависи как му стъпваш че 20000 оборота са си цифраНо по принцип съм мародер!обичам оборотомера да е в червеното
                  Bravo 1.2 16v
                  Lancia Dedra 1.8 16v
                  Suzuki GSXR250R

Коментар

Да в София за съжаление не се измерва в километри а направо в часове.И все пак като чета коментарите мисля че разход от порядъка на 14/100 е много па макар и зимата за 1.4.А защо не ми препоръчвате този двигател,заради завишеният му разход ли или....
                    FIAT Bravo 1.4

Коментар

niko_biki написа:
                      Да в София за съжаление не се измерва в километри а направо в часове.И все пак като чета коментарите мисля че разход от порядъка на 14/100 е много па макар и зимата за 1.4.А защо не ми препоръчвате този двигател,заради завишеният му разход ли или....
                      не се заблуждавай с кубатурата на моторабмв 520 гори повече от 525 а са деЗатова ти написах и разхода на моторетката миА за 1.4 съм чул че нещо му куцат маслените магистрали и дъни валове и повдигачи
                      Bravo 1.2 16v
                      Lancia Dedra 1.8 16v
                      Suzuki GSXR250R

Коментар

Подкрепям колегите, че този двигател е най икономичен от всички!Аз също съм готов да се обзаложим и замерим разходите!Пич ако ще купуваш такъв мотор поискаи да ти свалят капака на клапанте и ако всички гърбици на вала са наред и мотора работи равномерно и не трака на студен двигател - взимай!
                        Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                        части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                        части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                        тел. 0883437022

Коментар

аз също съм за 1.4 мотора много тих двигател.малък данък разход на газ 10/12градско (БЕЗ СИМУЛАТОРИ)
                          Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

абе 1,4 ,16 1,8 се харчи еднакво.... карах крома 2000 кубика 13-14 в софия, сеа карам браво 1,6 13 в софия, темпра 1,6 12 в софия... толкова ли много карате, че 1 литър ви бърка? повечето хора карат 10 15 хилки на година ... не е особенна разликата, мноо важно, че си дал 50 леа на година поече за гориво, ама поне като тръгнеш да изпреварваш няма нужда да се молиш
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Честно казано и мен не ме интересува разхода,с литър по-вече или по-малко все тая.Аз като вземах Бравата разхода изобщо него знаех,а и не ме интересуваше,невземах ЗИЛ а Фиат.
                              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Working...
                              X