Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БРАВО 1,4 12 НЕ ПАЛИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

БРАВО 1,4 12 НЕ ПАЛИ

значи като седеше на обороти от аспуха се чуваше едно пукане от време на време и гаснеше,палеше трудно икакто си е карам изведнъж обортомера пада на нула колата придърпва и обортомера пак се оправя,няма мощност и над3500 обор по рядко го прави този проблем,и отвреме на време гаснешедобрах се до един сервиз за диагностика и излезегрешка в темпер датчик и майстора каза че е от него,запалих и тръгвам аз за този датчик да си го сменя и обортомира продължава да си играе ,светва датчика за инжекцията,губи мощност прекъсва и изгаснаи няма паленеот там дърпане до гаража с надеждата че като сменя датчика ще се оправи ама на най,Катодам на контакт лампата на инжекциона не изгасва,не дава и искра на свещите Кажете от какво може да е,аз се съмнявам в бобината и датчика за запалване

Съмнявам се ,че имаш проблеми с компютъра и по точно губи му се минуса.Опитай да му пуснеш допълнителен кабел минус.Колегата spark мисля ,че е имал същите проблеми и така се е оправил.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Лекото пукане от ауспуха и при мен го има и на бензин и на метан, още не съм го отстранил и не знам от какво е. А съм сменил доста неща Може би гърнетата нещо или .. не знам.Наистина пусни една допълнителна маса за компюръра ако не стане може да пробваш някоя бобина от морга. За тоя модел Брава стават бобини от много други модели на Фиат. Влез в www.axm-auto.com, намери оригиналния номер на твоята бобина и виж от какви други Фиати става, записваш и тръгваш по морги.Междудругото колата ако изгасне при следващото даване на контакт лампичката на инжекциона не изгасва и това е нормално. Но ако всеки път остава да свети значи има проблем. По принцип, за да ти свети лампата на контакт само значи до някой датчик няма хубав контакт. Примерно аз ако извадя буксата на температурния датчик и дам на контакт - лампата на инжекциона свети.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Карай я пак на диагностика и ако покаже датчик обороти долна/горна мъртва точка няма контакт или датчик обороти грешна синхронизация, пиши тука да ти дам един чисто нов на по тънка цена - казвам го това защото моята кола ги правеше подобни магариии преди седмица, само че като падне оборотомера долу и там си оставаше!
        Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
        части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
        части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
        тел. 0883437022

Коментар

на диагностиката показа CODE ,а съм без имобилайзердали не е изгоряло ECU-то

Коментар

levski_bs написа:
            Абе иди при хитко да ти я отремонтира, какво се чудиш толкова, Ямбол е на час време път от Бургас. А ако направиш някоя поразия по-добре ли ще е?Успех

Коментар

mihr написа:
              levski_bs написа:
              Абе иди при хитко да ти я отремонтира, какво се чудиш толкова, Ямбол е на час време път от Бургас. А ако направиш някоя поразия по-добре ли ще е?Успех
              Как да стигне до Ямбол като колата не върви? Прегледай датчика на коляновия вал и аз смених температурен датчик по диагностика, а после се оказа че и датчика на коляновия вал дава фира ,при студен двигател беше 930 ома по книга трябва да е от 850 до 930 ама, след като загрее се качва до 1,5 к и после прекъсва, и няма палене. Компа не го хваща като грешка.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

До къде стигна с колата? До Ямбол ли или си още в Бургас?
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                X