Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ не пали! Фиат Браво 1,4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ не пали! Фиат Браво 1,4

Колеги,вчера нормално оставих колата като си палеше в най-големите студове тези дни без проблемно.Тази сутрин първоначално запали за 2,3 секунди ,след което изгасна и правех опити да запали на стартер безуспешно.Акумулатора падна,подадох й ток от друга кола ,стартера върти добре ,припалва на 2-3 цилиндера (киха през филтъра),но не може да запали.Мисля,че не й достига бензин,моля дайте някакъв съвет ,филтър ли е замръзнал ,горивна помпа ,датчици или други.Благодаря за отговорите предварително,ще опитам всичко преди да я мъкна по сервизите.(колата я имам от 2месеца). Досега без проблемно,дано не ме разочарова.

Ако върти стартера и имаш ток в свещите, загледай дали ги мокри!Ако ги мокри, значи се получава някакво предварение и се дави колата...На газ ли караш или на бензин?Ако е на газ с автоматичен ключ ли си?Свети ли ти някаква лампа на таблото (сонда, код, масло...)
    НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
    И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

МОЖЕВИ ГОРИВНИАТ ФИЛТАР ЗАМРЬЗВА
      тел.0897943620

Коментар

Колата няма газова уредба ,тази сутрин като смених свещите бяха мокри (след дълго въртене) запали и изпусна черен дим като дизел. Съмнявам се във качеството на бензина.Сега пък друго нещо слабо върти стартера,а акумулатора е зареден.Може ли да е нещо от масата?Колеги,благодаря ви на всички за отговорите и ще пиша до къде съм стигнал.

Коментар

Re: Помощ не пали! Фиат Браво 1,4

ico5 написа:
          Колеги,вчера нормално оставих колата като си палеше в най-големите студове тези дни без проблемно.Тази сутрин първоначално запали за 2,3 секунди ,след което изгасна и правех опити да запали на стартер безуспешно.Акумулатора падна,подадох й ток от друга кола ,стартера върти добре ,припалва на 2-3 цилиндера (киха през филтъра),но не може да запали.Мисля,че не й достига бензин,моля дайте някакъв съвет ,филтър ли е замръзнал ,горивна помпа ,датчици или други.Благодаря за отговорите предварително,ще опитам всичко преди да я мъкна по сервизите.(колата я имам от 2месеца). Досега без проблемно,дано не ме разочарова.
          Първо помисли на коя бензиностанция си зареждал.Напълно възможно е да е от скапан бензин.Поне моя фиат е много капризен на бензин.Второто най-просто нещо е да има вода в бензина и да е замръзнало някъде по системата.Можеш да провериш дали стига бензин до двигателя като отвиеш входящия маркуч и след това дадеш на контакт.От маркуча трябва да пръска бензин.Съветвам те да събереш бензина от маркуча в прозрачен съд, за да видиш колко е читав.Ако има вода тя ще остане на дъното на съда.Това е като за начало.Следващата стъпка е да се провери дали стига ток до свещите-проверява се като се допре резбата на извадената свещ до метал-примерно на двигателя и гледаш дали хвърля искра.Това са наи простите неща за които не са необходими особени познания и инструменти-само двама души.Но може да се окажат много други неща поради който не пали-бобини,температурни датчици,дроселова клапа и т.н.Успех.Ако имаш въпроси питаи
          фиат браво sx 1.6/16в/96

Коментар

качеството на вензина е отголямо зхачение аконесеоправи с друг титрябва диагностика
            тел.0897943620

Коментар

СВЕЩИТЕ бяха мокри смених ги с други и запали веднага(това вчера)) тази сутрин също запали на четвърт изминах 5-6 км и стартера пак върти бавно и не ще да запали .Дадоха ми ток и запали веднага съмнявам се в бензина който заредих на прелеза на захарна фабрика срещу Mtel за 1.46 на 1 литър колеги никога не сипвайте от там макар че е най евтиния в София .Днес проверих заряда на акумолатора който е 14 волта и се чудя защо не пълни акумулатора Ако някой знае нека пише благодаря предварително

Коментар

Колега от вчера и аз имам подобен на твоя проблем с една разлика.Запали от раз въпреки студа,карах някъде около 20 километра без никакъв проблем,след което спрях на бензиностанцията да заредя и когато реших да тръгвам,колата ми отказа.Подадох ток от друга кола и с родилни мъки запали.Днес не светят дори лампите на плафона,да не говорим за подаване на контакт,а акумулаттора е на месец и малко.Според мене е проблем със зареждането му...така че си провери дали ти зарежда.Извинявам се за спаменето,но просто съм супер изнервен вече и реших да си споделя проблема с хора,които ще разберат и евентуално ще помогнат с някой съвет.Колега пожелавам ти успех с колата...
                FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
                FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

Колега търпение,всичко опира до чистотата на бензина.Моя заряден ток е 14 волта. Търпение и кураж ще се оправи

Коментар

Working...
                  X