Колеги,вчера нормално оставих колата като си палеше в най-големите студове тези дни без проблемно.Тази сутрин първоначално запали за 2,3 секунди ,след което изгасна и правех опити да запали на стартер безуспешно.Акумулатора падна,подадох й ток от друга кола ,стартера върти добре ,припалва на 2-3 цилиндера (киха през филтъра),но не може да запали.Мисля,че не й достига бензин,моля дайте някакъв съвет ,филтър ли е замръзнал ,горивна помпа ,датчици или други.Благодаря за отговорите предварително,ще опитам всичко преди да я мъкна по сервизите.(колата я имам от 2месеца). Досега без проблемно,дано не ме разочарова.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ не пали! Фиат Браво 1,4
Collapse
X
-
Колата няма газова уредба ,тази сутрин като смених свещите бяха мокри (след дълго въртене) запали и изпусна черен дим като дизел. Съмнявам се във качеството на бензина.Сега пък друго нещо слабо върти стартера,а акумулатора е зареден.Може ли да е нещо от масата?Колеги,благодаря ви на всички за отговорите и ще пиша до къде съм стигнал.
Коментар
-
Re: Помощ не пали! Фиат Браво 1,4
ico5 написа:Колеги,вчера нормално оставих колата като си палеше в най-големите студове тези дни без проблемно.Тази сутрин първоначално запали за 2,3 секунди ,след което изгасна и правех опити да запали на стартер безуспешно.Акумулатора падна,подадох й ток от друга кола ,стартера върти добре ,припалва на 2-3 цилиндера (киха през филтъра),но не може да запали.Мисля,че не й достига бензин,моля дайте някакъв съвет ,филтър ли е замръзнал ,горивна помпа ,датчици или други.Благодаря за отговорите предварително,ще опитам всичко преди да я мъкна по сервизите.(колата я имам от 2месеца). Досега без проблемно,дано не ме разочарова.фиат браво sx 1.6/16в/96
Коментар
-
СВЕЩИТЕ бяха мокри смених ги с други и запали веднага(това вчера)) тази сутрин също запали на четвърт изминах 5-6 км и стартера пак върти бавно и не ще да запали .Дадоха ми ток и запали веднага съмнявам се в бензина който заредих на прелеза на захарна фабрика срещу Mtel за 1.46 на 1 литър колеги никога не сипвайте от там макар че е най евтиния в София .Днес проверих заряда на акумолатора който е 14 волта и се чудя защо не пълни акумулатора Ако някой знае нека пише благодаря предварително
Коментар
-
Колега от вчера и аз имам подобен на твоя проблем с една разлика.Запали от раз въпреки студа,карах някъде около 20 километра без никакъв проблем,след което спрях на бензиностанцията да заредя и когато реших да тръгвам,колата ми отказа.Подадох ток от друга кола и с родилни мъки запали.Днес не светят дори лампите на плафона,да не говорим за подаване на контакт,а акумулаттора е на месец и малко.Според мене е проблем със зареждането му...така че си провери дали ти зарежда.Извинявам се за спаменето,но просто съм супер изнервен вече и реших да си споделя проблема с хора,които ще разберат и евентуално ще помогнат с някой съвет.Колега пожелавам ти успех с колата...FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар