здр.в движение се 4у едно притракване и колата огасна.не иска да запали нито сас стартер нито на бутане.довлякох я до вка6ти и запо4нах оглед.установих 4е обтяжната ролка се е разпаднала и ремака е охлабен.попитах на няколко места каква е при4ината и какво се е слу4ило.казаха ми 4е наи жероятно има повреда и по главата.но някои ми споменаха 4е може да има некаква за6тита но дали моита има такава никои не можа дами каже сас сигурност.кажете ако знаете има ли такава?колата е типо 1.4 гас бензин,zfa е мотора,Колега, спазвай правилата на форума.Писането тук става само на български език.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разпадна се обтяжната ролка на типо 1.4
Collapse
X
-
До колкото знам има две обтяжни ролки, да не е тази на другия ремък и просто да е затегнала...мнение номер 1000||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
SHB написа:колега имам едно към едно същия проблем. В сервиза ми казаха ,че само 1.1 двигателя има такава защита,но в тема по въпроса,колегите споделиха,че е възможно и да не са прави майсторите и др. двигатели също да имат.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executer написа:До колкото знам има две обтяжни ролки, да не е тази на другия ремък и просто да е затегнала...мнение номер 1000
Коментар
-
Охххх, не знам за кой път вече го казвам - при фиат само двигателите от типа FIRE, имат такава "защита" от пресрещане на буталата с клапаните при скъсване на ангренажния ремък и повреда на неговата ролка! Всички останали фиатови двигатели... бензини, дизели... пресрещат и още как! Затова говорим постоянно във форума - сменя се ролката с ремъка!Колега, колата ти работи само на 2 цилиндъра, щот на другите два клапаните са огънати и не уплътняват в леглата си! Сега се налага демонтиране на главата и смяна на клапаните!Майсторите ще те посъветват да шлайфате главата, смяната на вложките - направи го! Сменя се и гарнитурата на главата!
Коментар
-
slav4o написа:Executer написа:До колкото знам има две обтяжни ролки, да не е тази на другия ремък и просто да е затегнала...мнение номер 1000
Коментар
-
SHB написа:slav4o написа:Executer написа:До колкото знам има две обтяжни ролки, да не е тази на другия ремък и просто да е затегнала...мнение номер 1000
Коментар
-
slav4o написа:... тествахме дали буталата се движат но уви -само две
Коментар
-
fifi sw написа:slav4o написа:... тествахме дали буталата се движат но уви -само две
Коментар
-
Виж щангите на скоростите!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар