Браво 1,4 12 е не мога да разбера какво и има на тая проста кола! Направо душата ми изкара. Купих я, предишният собственик вика горяла малко ала бала ... взех я на газ 20 на 100 градско ! Не мога да го смъкна тоя разход и не мога! Платната на изпарителя са нови, плочката е нова, прецакаха ми се клапаните .... смених ги 230 лв за ремонт .... смъкна разхода на 13 и на следващото зареждане 20! Не съм я засичал на бензин ... но няма начин и на бензин ще гори много! Аз си мисля, че останаха само дебитомер и ламбда сонда ... не знам нямам много опит помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ужасно голям разход Браво 1.4
Collapse
X
-
1. Термостат ако не ти е изряден може да ти качи до 1 кило отгоре2. Разпределителен вал ако не е изряден и не отваря добре клапаните може да качи много повече!Откарай я някъде да ти погледнат под капака на вала и ако не си сменял гумичките на маслените магистрали ги смени, за да не ти прецака в бъдеще вала!Този двигател се нуждае от по-сериозна поддръжка, която се отплаща с дълги безаварийни километри Термостата можеш да го видиш сам дали бачка правилно! Ако не затваря плътно охлажда системата прекалено хубаво, което кара колата да бута повече гориво и вдига разхода. Ако в движение ти стои колата под средата след като е загряла веднъж, значи си за термостат...3. Другото е да отидеш на газаджия, ама не при този дето ти я е правил, за да види дали не е настроена зле.4. Катализатора ако си стои отдолу и не е сменяван и се е запушил, шашка лабда сондата и е възможно сериозно да вдигне разхода...Варианти всякакви, ходи на компютърна диагностика и след това да ти отворят капака на вала да видят, какво става вътре!Този двигател боледува най-често от некадърни собственици, които не полагат никавки грижи, а очакват чудеса...Надявам се да съм бил полезен!
-
5. Няма да е дебитомер, защото такъв нямаш.6. Може и синия датчик за температурата на антифриза да не работи и от там да ти качи разхода същоЗа да ти се прецакат клапаните, газовата ти не е настроена добре. Моята е на над 180000км и я карам на метан и си е още с оригиналните клапани.Ако газовата ти няма ламбда-контрол те съветвам да сложиш.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:От вала няма да е чак толкова голям разхода, моя беше над 1мм изяден и кобилиците и те по над 1мм и разхода си ми беше 10/100 бензин градско.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар