Колеги, къде мога да си направя качествена диагностика на двигателя? Напоследък не задържа обороти, ами стрелката на оборотомера мърда насам-натам. Не е много, но е с около 200-300 оборота отклонение. Да ми проверят сонди, датчици, свещи, моторчета и каквото трябва, за да ме радва таз кочинка :D Модела е Пунто 75 SLX ’96 инжекцион. Ще съм ви благодарен за помоща!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диагностика на Пунто
Collapse
X
-
Четох за този проблем, но дали е в сила и при мен? А и не ми шари стрелката чак толкова много. В движение открих, че когато отпусна педала на газта, оборотите буквално се сриват и после обратно нагоре. За да не гадая и да откривам проблема по метода на елиминирането, търся сервиз с надеждна диагностика.Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
кола диагностика
За диагностика има на доста места но зависи къде ще попаднеш може и там да са на принципа проба грешка а свалянето на моторчето не е толкова сложно и ако не си вързан в ръцете ще се справиш сама диагностика трябва ВИЗА-УНИСКАН /преходник/ за твоето Пунто и РС с 2 КОМ порта иначе другите може и да не свърши много работа много.
Коментар
-
Re: кола диагностика
kluchar написа:За диагностика има на доста места но зависи къде ще попаднеш може и там да са на принципа проба грешка а свалянето на моторчето не е толкова сложно и ако не си вързан в ръцете ще се справиш сама диагностика трябва ВИЗА-УНИСКАН /преходник/ за твоето Пунто и РС с 2 КОМ порта иначе другите може и да не свърши много работа много.Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
kesten написа:При загасен или запален двигател?
Коментар
-
qnisZ написа:kesten написа:При загасен или запален двигател?Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
То все нещо изниква Сега му сменят лагер на първичен лагер на скоростна кутия и спирачни маркучи. Искаше ми се след това да оправя и оборотите. А, междувременно ми изтече фреона Причина!? Вече незнам. Напролет, като го разглобим, ще видим откъде и защо. Имам подозрения, че е работа на човек, но...Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
Извинявам се за късния отговор,значи откачаш клемата на акумолатора при изгасен двигател.Целта е да рестартираш компа на колата,аз имах подобен проблем след като беше скъсана една шлауфка(маркуч),след като я оправих двигателя не даржеше стабилни обороти и гаснеше на бензин.След като направих тая маниполация с акумолатора оборотите се стабилизираха.Дано сам бил полезен!Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Хора кажете къде има свестна диагностика. ТОВА пита човека. какви са тия кабели, какви са тия компютри - не на всеки му се занимава ....Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар