Здравейте колеги. От около седмица колата ми не върви добре и се оказа, че единия цилиндър не работи. Ходих в един сервиз където майстора без да прави диагностика, само вадейки кабелите на свещите ми каза, че бобината е изгоряла и да не карам така за да не прецакам цилиндъра.Въпроса ми е възможно ли е, ако е изгоряла бобината въобще да запаля и въобше да карам колата. И трябва ли да отида другаде, или да го послушам и направо да сменя бобината.10х предварително!P.S.: Да не споменавам, че смених съединител, жило и амортисьори, които ми излязоха над 700лв. и направо ми се плаче.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Единият ми цилиндър не работи. Въпрос?!
Collapse
X
-
Re: Единият ми цилиндър не работи. Въпрос?!
megamuscle написа:... се оказа, че единия цилиндър не работи. Ходих в един сервиз където майстора без да прави диагностика, само вадейки кабелите на свещите ми каза, че бобината е изгоряла и да не карам така за да не прецакам цилиндъра.Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
-
Благодаря за отговорите колеги. Оказа се, че майсторът е бил прав - каналът на 1-ви цилиндър на бобината е изгорял. Можех да си спестя 50лв. за диагностика, ако го бях послушал, но... Взех бобина от колегата trace, която е Magnet Marelli и е като чисто нова. Сега колата ми върви перфектно(то остава и да не върви след 1000лв наляти в нея ).Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
Колеги и аз имам проблем с типото когато е студено!Та винаги когато паля на студено, единия цилиндър не сработва! Колата е 1.4 Карбуратор!!След около минута най много си тръгва и другия цилиндър.. От какво може да е ?Кабел, който не прави добър контакт като е студен ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар