Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Единият ми цилиндър не работи. Въпрос?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги. От около седмица колата ми не върви добре и се оказа, че единия цилиндър не работи. Ходих в един сервиз където майстора без да прави диагностика, само вадейки кабелите на свещите ми каза, че бобината е изгоряла и да не карам така за да не прецакам цилиндъра.Въпроса ми е възможно ли е, ако е изгоряла бобината въобще да запаля и въобше да карам колата. И трябва ли да отида другаде, или да го послушам и направо да сменя бобината.10х предварително!P.S.: Да не споменавам, че смених съединител, жило и амортисьори, които ми излязоха над 700лв. и направо ми се плаче.
    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Re: Единият ми цилиндър не работи. Въпрос?!

megamuscle написа:
    ... се оказа, че единия цилиндър не работи. Ходих в един сервиз където майстора без да прави диагностика, само вадейки кабелите на свещите ми каза, че бобината е изгоряла и да не карам така за да не прецакам цилиндъра.
    За този автомобил не мога да ти дам точния отговор. Но...Всеки двигател с една и то изгоряла бобина не може да работи.Ако при теб бобината е една, за да не работи един цилиндър, най-елементарното което следва да се провери е свещта и кабела.Отвиваш свещта и ако нямаш друга я почистваш от нагара, но по-добре е нова . Завиваш я и пробваш. Ако двигаля тресе, сменяш кабела.И ако пак не на ред, търсиш друг майстор.А ако не ти се занимава, пък и времето е студено, направо търсиш майстор, ама майстор.Успех,чичо Нено
    Fiat Punto 1,1- 1996г.
    газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Вероятно майсторът е прав. Ако искаш пробвай с други кабели, ако има откъде да вземеш. И аз го преживях този проблем Само внимавай каква нова ще вземеш, има доста ментаци.

Коментар

Благодаря за отговорите колеги. Оказа се, че майсторът е бил прав - каналът на 1-ви цилиндър на бобината е изгорял. Можех да си спестя 50лв. за диагностика, ако го бях послушал, но... Взех бобина от колегата trace, която е Magnet Marelli и е като чисто нова. Сега колата ми върви перфектно(то остава и да не върви след 1000лв наляти в нея ).
        Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

изгоряла бобина
          уно 1300д

Коментар

Колеги и аз имам проблем с типото когато е студено!Та винаги когато паля на студено, единия цилиндър не сработва! Колата е 1.4 Карбуратор!!След около минута най много си тръгва и другия цилиндър.. От какво може да е ?Кабел, който не прави добър контакт като е студен ?
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

почти сигурно е, че е или кабел или свещ, по-вероятно е кабела. мисля твоите са евтини
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
              X