Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRAVO HGT Масло колко литра събира ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BRAVO HGT Масло колко литра събира ?!

Здравейте колеги....както се досещате явно сам изминал някакви си километри и ми идва време за смяна на масло...Но понеже ще ми е за първи път сам малко бос.... по тая тема Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 така че искам помощ .... искам да знам колко литра събира 2.0 20V двигателя и какво точно масло да търся да сложа понеже ми казаха да не рискувам с по евтините марки масла .... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

4.5литра Вземаш си 5 и като налееш 4 ще си го допълниш вече по-точно като поразкара маслото...
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Като ще ходиш да разкарваш маслото вземи и мен.1.Както каза колегата взема 5 литра аз ти препоръчвам валволинче 10в402.Наливаш 4 литра в мотора3.Мериш по щеката за да застане на максимума4.Палиш и чакаш лампата на маслото да изгасне след като изгасне гасиш мотора5.Гледаш нивото на маслото по щеката и го правиш да е горе-доло по средата6.Запалваш и сандала към някои магазин за гуми
      Subaru B9 tribeca 3.0
      Peugeot 307 04
      Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
      Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Благодаря за помоща на Dikata_BG и MadHeadСамо 1 забравих да попитам за каква цена става вапрос щото ако ми кажат някоя космическа сума може да получа някой сърдечен пристап
        AUDI 1.8 20V TURBO
        ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ivan_dice написа:
          Благодаря за помоща на Dikata_BG и MadHeadСамо 1 забравих да попитам за каква цена става вапрос щото ако ми кажат някоя космическа сума може да получа някой сърдечен пристап
          5W40 Valvoline -5l синтетично, 79лв в кауфланд.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Пълната синтетика не е много хубаво макар, че и аз карам с такова но от следващата смяня почвам с полусинтетика понеже синтетичното прави наслоявания вътре в двигателя на смоли и подобни простотии и като си вземаш маслото гледаи на итекета да пише колкото се може повече пресадки.След смяната на маслото може да сложиш и 100-150 грама бензин в маслото и да оставиш двигателя да поработи на спокоини обороти (на място) около 10-15 минути и ще ти се прочистят хидрощоцовете от мрасотията.Няма никаква вероятност да се пресече маслото а и бензина ще се изпари за по малко от 5 мин .
            Subaru B9 tribeca 3.0
            Peugeot 307 04
            Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
            Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Това за наслояванията от синтетичното масло и добавянето на бензин в маслото може да го каже само човек който е карал цял живот само Москвич-и.Да не забравяме че синтетичните масла са най-доброто създадено за съвременните автомобили и една от основните им функции е да почистват маслената магистрала по време на работа на двигателя.То добавянето на бензин няма да пресече маслото,а какво ще стане с мазилните му свойства?В такъв случай да вземем да наливаме сода каустик-много по добре разтваря мръсотията?
              Punto 1.8 HGT
              Croma 2.0 ie.

Коментар

Не зная какво толкова му харесвате на този валволин но както и да е. Ако имаш пари и не ти гори масло си вземи 5W40, ако ли не и 10W40 също върши работа. Като цена...5W40 70-80лв, а 10w40 е около 60лв. Говоря за туба 5л. Изборът на марка си зависи от теб. Аз карам с Liqui Moly, а мои приятели карат с оригинално масло на GM, което също не е лошо и нямат грижи, да не говорим че е на супер цена. Даже и аз се замислям за него при следваща смяна. Друг вариант е и селения
                Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000