Здравейте колеги....както се досещате явно сам изминал някакви си километри и ми идва време за смяна на масло...Но понеже ще ми е за първи път сам малко бос.... по тая тема Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 така че искам помощ .... искам да знам колко литра събира 2.0 20V двигателя и какво точно масло да търся да сложа понеже ми казаха да не рискувам с по евтините марки масла .... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRAVO HGT Масло колко литра събира ?!
Collapse
X
-
Като ще ходиш да разкарваш маслото вземи и мен.1.Както каза колегата взема 5 литра аз ти препоръчвам валволинче 10в402.Наливаш 4 литра в мотора3.Мериш по щеката за да застане на максимума4.Палиш и чакаш лампата на маслото да изгасне след като изгасне гасиш мотора5.Гледаш нивото на маслото по щеката и го правиш да е горе-доло по средата6.Запалваш и сандала към някои магазин за гумиSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
ivan_dice написа:Благодаря за помоща на Dikata_BG и MadHeadСамо 1 забравих да попитам за каква цена става вапрос щото ако ми кажат някоя космическа сума може да получа някой сърдечен пристапBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Пълната синтетика не е много хубаво макар, че и аз карам с такова но от следващата смяня почвам с полусинтетика понеже синтетичното прави наслоявания вътре в двигателя на смоли и подобни простотии и като си вземаш маслото гледаи на итекета да пише колкото се може повече пресадки.След смяната на маслото може да сложиш и 100-150 грама бензин в маслото и да оставиш двигателя да поработи на спокоини обороти (на място) около 10-15 минути и ще ти се прочистят хидрощоцовете от мрасотията.Няма никаква вероятност да се пресече маслото а и бензина ще се изпари за по малко от 5 мин .Subaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
Това за наслояванията от синтетичното масло и добавянето на бензин в маслото може да го каже само човек който е карал цял живот само Москвич-и.Да не забравяме че синтетичните масла са най-доброто създадено за съвременните автомобили и една от основните им функции е да почистват маслената магистрала по време на работа на двигателя.То добавянето на бензин няма да пресече маслото,а какво ще стане с мазилните му свойства?В такъв случай да вземем да наливаме сода каустик-много по добре разтваря мръсотията?Punto 1.8 HGT
Croma 2.0 ie.
Коментар
-
Не зная какво толкова му харесвате на този валволин но както и да е. Ако имаш пари и не ти гори масло си вземи 5W40, ако ли не и 10W40 също върши работа. Като цена...5W40 70-80лв, а 10w40 е около 60лв. Говоря за туба 5л. Изборът на марка си зависи от теб. Аз карам с Liqui Moly, а мои приятели карат с оригинално масло на GM, което също не е лошо и нямат грижи, да не говорим че е на супер цена. Даже и аз се замислям за него при следваща смяна. Друг вариант е и селенияHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000