Както си карах,взе че угасна-е така без някакви признаци.Гледахме я уж,няма ток към свещите.Смених дистрибуторната капачка и пак същото.Стартера си върти без проблем.Казаха ми че може да е от бобината?Възможно ли е и ако да как може да се провери?Какво друго е възможно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не пали(типо)
Collapse
X
-
Re: H:Не пали(типо)
Трябват ти двама човека, единия да върти на стартер, другия да пробва всеки кабел дали хвърля искра при паленето.Ако съвсем ти е заминала бобина, чак тогава не пали... Бобината поне за 1.4 мисля че беше 35лв...тази пак толкова трябва да е.Кабелите можеш да премериш с оммметър, мисля че трябва да са от порядъка на 1ом.Ако е свещ, не знам дали пали на 3 цилиндъра. Свали ги и ги огледай, във форума има и тема със снимки как се преглеждат и как трябва да изглеждат.поправете ме ако греша Успех!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
Свещите и кабелите са на няма и 1000 километра.Ремъците и ролките на малко повече.Не вярвам да е нещо от тях.Нямаше ток към нито една от свещите,трябва пак да пробвам с новата дистридуторна капачка.Двигателя трябва да развърта-на стартер оборотомера показва 100-200 оборота.Засега главен заподозрян остава тая бобина.
Коментар
-
djj написа:колега провери дъли от един от всички кабели идва ток, ако има ток провери за гориво, ако няма ток в нито един кабел провери състоянието на ангренажния ремък намирисва ми тази работа на скъсан ремък
Коментар
-
Както казах, почти невероятно е да си натрошил нещо и да можеш спокойно да въртиш на стартер. Смятам, че имаш нужда от един нов ремък само. Не си ли махнал капака за да видиш поне от какво се е скъсал и как се е скъсал? Системата се състои от по две ямки, с формата на клапани на челото на всяко бутало. Такава "система" със сигурност имат 1.1 и 1.5 на уно, защото на първия съм виждал буталата, а на втория знам че е късал ремък.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар