Какъв е този елемент, който се намира до агренажния ремък, в който влизат две сини тръбички.Каква роля изпълнява?Благодаря предварително.Добре дошъл във форума.Като за начало прочети правилата тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16824Сега си поправи заглавието така,че да е ясно за какво става дума.Модераторски екип на fiat-bg.org.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой знае ли?
Collapse
X
-
Колега,добре дошъл във форума!При така формулиран въпрос ще има дълго да чакаш някой да тиотговори... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Уточни модела на колата,евентуално с какъв двигател е,и тогава се надявай на отговор.Предполагам,че питаш за клапана и филтъра за бензиновите пари - EVAP - нещо си,поне на моетоПунто там има такива сини тръбички.Ако е това,нека някой по-компетентен от мен ти разясни за какво точно служи.Успех!Fiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
beast31 написа:Колега,добре дошъл във форума!При така формулиран въпрос ще има дълго да чакаш някой да тиотговори... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Уточни модела на колата,евентуално с какъв двигател е,и тогава се надявай на отговор.Предполагам,че питаш за клапана и филтъра за бензиновите пари - EVAP - нещо си,поне на моетоПунто там има такива сини тръбички.Ако е това,нека някой по-компетентен от мен ти разясни за какво точно служи.Успех!
Коментар
-
Най-накратко казано EVAP системата се използва с цел екология и изгаряне на горими газове. Когато колата не е в движение бензиновите изпарения от резервоара вместо да се отделят в атмосферата се събират в един канистър от активен въглен. След като колата е в движение и достигне оптимална работа температура събраните в канистъра газове посредством EVAP клапана се пускат в смукателния колектор за изгаряне.Fiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
beast31 написа:Честно да ти кажа - нямам представа,но сега като каза и на мен ми се е случвало да вдигне оборотите малко преди да включи вентилатора,наистина не знамлА твоя двигател със сигурност я има тази система
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар