Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Периодични проблеми с оборотите.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Периодични проблеми с оборотите.

    Здравейте!Имам Фиат Мареа комби 1,6 автоматик. Карам го и на газ.След 100-200 километра оборотите на празен ход на топло внезапно се повишават до 1500-1600, просто както си карам и всичко е било ОК.Проблема го прави както когато карам мешано - на бензин докато загрее и после на газ, така и когато карам само на бензин.Ходих на диагностика - компютъра беше натрупал грешки, които ми обясниха че били вследствие карането на газ. Като ги изтриха всичко тръгна ОК.До следващите 100 - 200км.........Когато беше газта 1,29, а бензина 2.00лв карах само на бензин. Но проблема излиза пак и така непрекъснато.Като стана студено времето нещата се повтарят по-начесто.Тъпото е че след изтриване на грешките, ако карам само на бензин не записва нови. Компа дава, че всичко работи ОК.Аз му намерих цаката - откачам клемите на акумулатора, давам на стартер(това не зная дали е нужно), закачам оратно акумулатора и имам 100-200км. нормални обороти. Губи си самообучението но за 10-ина км се оправя.Ама не си е работа така.Та някой ако знае какво лъже компа да казва. Или да ме насочите към свестен диагностик, който не зяпа компютъра като блондинка от вицовете, а знае как работи системата.Е. Това е.

    #2
    Някой колега с твоя двигател би казал точно как стоят нещата, но в общия случай ти трябва емулатор на ламбда сонда и може би емулатор на дюзи. Циганския начин е да си автоматизираш изтриването на грешки с едно реле, но... не е това начина. Иди, на свестен газаджия и го питай имаш ли тия емулатори и какво е необходимо още и т.н.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    Коментар


      #3
      На 100% няма да се реши проблема с емулатор и ламбда контрол но все пак няма да го прави на 100-200 километра а евентуално 1 път след 1200 км.Емулацията на дюзи е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!Без ламбда контрол ще ти гори повечко газ , ама без емулация си е самоубийствено.

      Коментар


        #4
        В момента карам само на бензин.То безобразие - цената на бензина падна до 1,82 , а газта 1,09......Не мисля проблема да е в някакъв емулатор, защото пак го прави. Даже вече съм щастлив като изкара 100км.

        Коментар

        Working...
        X