Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно забиване при потегляне?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

biker_81 написа:
    Айде и аз да се включа.Имам Мареа 1,6 стария мотор.Купих я с метанова уредба обикновенна и не работеше добре на бензин,прекъсваше и нямаше мощност и само я палех на бензин,докато един ден след около 25 000 км навъртени от мен на метан спря и да пали на бензин.Почнахме я с един приятел,първо налягане на бензиновата помпа в нормите беше,бензиновия филтър нов,последва сваляне на дюзи и ултразвук и о чудо,колата стана нова,палеше сутрин докато бутна ключа и си набираше добре,но си остана това което описвате ако карам със едвам натисната газ на която и да е предавка колата леко глъхне и се чуди какво да прави,с натискане на още милиметър от газта забива муцуната а ако дам още милиметър два си тръгва и си се изтрелва до пълната си газ.На метан това го няма,набира си плавно от 800 до 6000 оборота на която и да е предавка.Сменяни са ми също и кабели,свещи,Въздушен филтър,ламбда сондата е наред,няма грешки на комп.диагностика.Сега обмислям пак да ги сваля и да ги накарам да ги изчисти като ги пуснем 2 пъти един след друг,макар че след първото чистене им мерихме дебита и беше еднакъв на четирите.
    Колко пари е ултра звука,и препоръчайте ми хубав сервис в софия или плевен,че за празниците ще съм си на село и плевен ми е близо
    Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

Имам още един въпрос.Един майстор ми каза ,че някъде в предния десен калник моя модел брава има горивен филтър за едри частици които струвал 200-300лж вярно ли е?Мисълта ми е данеби ако има такъв той да прави нещо колата да забива
      Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

nikolai bliznashki написа:
        Имам още един въпрос.Един майстор ми каза ,че някъде в предния десен калник моя модел брава има горивен филтър за едри частици които струвал 200-300лж вярно ли е?Мисълта ми е данеби ако има такъв той да прави нещо колата да забива
        там е но не е толкова пари при всички положения сменял съм консумативи два пъти вече не е повече от 20-25лв
        Brava 103HP
        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
          там е но не е толкова пари при всички положения сменял съм консумативи два пъти вече не е повече от 20-25лв
          Може ли малко разяснение как да стигна до филтара? Не,че няма да го намеря ами да не разглобявам излишно грешни детайли по колата.
          Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

Здрасти колега.И аз скоро си купих Брава 1.6 99г. карам я 1 месец и имах такъв проблем в началото та даже и тема бях отварял оказа се че проблема ми беше от бензина или поне така си мислех. Като я взех и сипах 96 екстра форс почти цял резервоар. после го смених с лукоил 95 и колата се оправи.... до днескогато пак ми се появи същия проблем. Щото днес е малко мокричко и започнах да се чудя дали не е от въздушен филтър щото не съм го сменял. ама като гледам ти си си го сменил и пробма явно си остава. аз ще го сменя тази седмица пък дано се оправи.каква добавка препоръчвате за прочистване на дюзите и тва да зема да го направя?
            Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

miro2177 написа:
              Дай малко повече инфо. Какъв е тоя горивен филтър на 1.6 16V под десния преден калник, за който никога нищо не съм чувал?
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

мм като ми сменяха масло и консумативи гледах отстрани и за горивния ровичкаха точно под заддния десен калник, но нз подробности колегите с повече технически познания трябва да кажат но за цената съм съгурен че е толковап.с. това с потеглянето, кадето се получава все едно си включил климатика, при мен се появява когато ми се е включила перката
                Brava 103HP
                ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
                  мм като ми сменяха масло и консумативи гледах отстрани и за горивния ровичкаха точно под заддния десен калник, но нз подробности колегите с повече технически познания трябва да кажат но за цената съм съгурен че е толковап.с. това с потеглянето, кадето се получава все едно си включил климатика, при мен се появява когато ми се е включила перката
                  Не колега не си ме разбрал.Майстора ми каза някъде при подкалника на ПРЕДНИЯ десен калник което малко е очуди.Мисля си ,че този маистор нещо е в грешка и затова питам тук
                  Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

сигурно ти е говорил за графитния филтър
                    FIAT TEMPRA 1.6IE HSD 1994

Коментар

hellmachine написа:
                      сигурно ти е говорил за графитния филтър
                      Какво представлява?Трябва ли да се сменя? Скап ли е по магазините? Играе ли важна роля за притока на гориво?
                      Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

Алоооооооооо колегиииииииии моляви обеснете какъв е този филтър???
                        Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

когато колата е паркирана събира бензиновите пари от резервоара и когато тръгнеш ги пуска в колектора - екология . проблема не е от него , аз съм със същия проблем не върви понагорява но вече попретръпнах
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Алоооооооооо колегиииииииии моляви обеснете какъв е този филтър???
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=34937
                            Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Здравейте колеги.Извинявам се ,че чак сега пиша.Та по въпроса с бравата.След махането на катализатора колата започна да върви много повече,даже правихме състезания.Победих голф3 1.6 101кс и пасат б4 2.0 115кс (пасата направо го одрязвам от рас).След това никой не искаше да се състезава с мене :D проблема със забиванвто обаче си остана
                              Fiat Brava ELX 1.6 16v

Коментар

Здравейте колеги....извинявам се че чак сега се включвам в темата но и аз имам същия проблем с пресецването, забивеане на муцуната , замислянето или там както го наричате!При мене проблема е следния ...светва ми лапичката за чекенджийн и колата си еб..... майката ходих на преглед ... всичко си е ОК с изключение на термостата... който още не е отстранен и се надявам след отстраняването му всичко да е ОКпроблема с термостата е че не затваря постоянно си е отворен!хубавото е че тая мизерия я прави от дъж на вятаp но когато го направи улучва точния момент :D иначе през останалото време сичко си е ОК впрочем карам Браво 2.0 20V което ме води на мисалта че проблема не е в колата а в марката
                                AUDI 1.8 20V TURBO
                                ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                                X