Първо искам да благодаря на всички колеги който ми помогнаха за отстраняването на проблемите по моя Бравок. Благодаря, но сега се включвам със следния проблем: Колеги много ми се потят прозорците кажете ми най- логичната причина. И съвети за бъдещ ремонт. Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Парно Фиат Браво 1.6 16
Collapse
X
-
Колега,карам 1.4 Фиат.Имах същия проблем.Та значи:1.Провери наистина филтъра на купето(т.н.поленов),може и да не го сменяш.Аз лично го киснах 2 часа във веро и го изпрах.Ама усърдно,пусна ми 5 кофи черна вода.Иначе е към 15 лв.2.Виж дали клапата за въздуха вътре-вънка ти работи.Това е един от "проблемите"на марката ни,обикновено се еб.ва моторчето за клапата ако си с климатик.Моето не работеше.Какво направих аз-изключих го от буксата му и си застопорих клапата да"смуче"само отвън въздуха.Да не ти казвам как.Ама стана.Засега не ми се сменя и това моторче.Т.е.игнорирах го и сега клапата е отворена винаги.3.Дали не ти е спукано отоплителното радиаторче?Забележи наистина дали губи антифриз!При мен и това го има :D Познава се като пуснеш врътката на топло дори без да си пуснал да духа вентилатора и ти омазнява и запотява стъклото,също така и мирише на антифриз в купето.Ако го прави значи е от него и можеш да пробваш да сипеш добавка за запушване на течове в охладителната система.(струва 6 лв.)Аз го закрепих засега моето така,вече не запотява,но все още мирише и май ще си сменям радиаторчето.Въпросното нещо(радиаторчето)се намира под жабката(тя трябва да се свали).Та значи-ударих си колата на заден,щото ми се потеше и нищо не виждах.И направих това:пране филтър,проверка клапа за въздуха,проверка отоплителен радиатор.Няма друго какво да е.При повечето Фиати Браво/Брава има такива проблеми и оттам идва мита,че"потят"стъкла.Стига да са изправни ,стъклата не се потят,просто това им е слабо място явно.Успех с начинанието и пиши докъде си стигнал.А забравих-клапата се намира под поленовия филтър,напипва се просто е по навътре.
Коментар
-
roko_ok написа:Колега,карам 1.4 Фиат.Имах същия проблем.Та значи:1.Провери наистина филтъра на купето(т.н.поленов),може и да не го сменяш.Аз лично го киснах 2 часа във веро и го изпрах.Ама усърдно,пусна ми 5 кофи черна вода.Иначе е към 15 лв.2.Виж дали клапата за въздуха вътре-вънка ти работи.Това е един от "проблемите"на марката ни,обикновено се еб.ва моторчето за клапата ако си с климатик.Моето не работеше.Какво направих аз-изключих го от буксата му и си застопорих клапата да"смуче"само отвън въздуха.Да не ти казвам как.Ама стана.Засега не ми се сменя и това моторче.Т.е.игнорирах го и сега клапата е отворена винаги.3.Дали не ти е спукано отоплителното радиаторче?Забележи наистина дали губи антифриз!При мен и това го има :D Познава се като пуснеш врътката на топло дори без да си пуснал да духа вентилатора и ти омазнява и запотява стъклото,също така и мирише на антифриз в купето.Ако го прави значи е от него и можеш да пробваш да сипеш добавка за запушване на течове в охладителната система.(струва 6 лв.)Аз го закрепих засега моето така,вече не запотява,но все още мирише и май ще си сменям радиаторчето.Въпросното нещо(радиаторчето)се намира под жабката(тя трябва да се свали).Та значи-ударих си колата на заден,щото ми се потеше и нищо не виждах.И направих това:пране филтър,проверка клапа за въздуха,проверка отоплителен радиатор.Няма друго какво да е.При повечето Фиати Браво/Брава има такива проблеми и оттам идва мита,че"потят"стъкла.Стига да са изправни ,стъклата не се потят,просто това им е слабо място явно.Успех с начинанието и пиши докъде си стигнал.А забравих-клапата се намира под поленовия филтър,напипва се просто е по навътре.Фиат Браво 1.9 JTD REMAP
Коментар
-
Да чукам на дърво, при мен няма проблем с изпотяването, но аз нямам поленов филтър така е фабрично и съм сложил само един чорапогащник на рамка за да не влизат боклуци.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ако ще е добавка, то по-добре не на прах, а течна. Смятай, че може да се появят странични (д)ефекти от нея - да ти запуши парното и то да не загрява добре, да ти прецака термостата... При правилно поставяне, както си пише на нея, обикновенно на загряла кола и да се покара след това или каквото там си пише на опаковката може да се минимизира риска от странични ефекти, но все пак си го има.
Коментар
-
Ще го запаля тоа фиат днес при мен паднаха 20 см сняг и няма каране а времето е само за ръчни само че аз не мога да помръдна прозорците не спират да се потят. Следващото ми питане е къде се намира клапата която върти въздуха вътре и вън. Като натисна копчето не се мърда нищо и започвам да мисля че и то е заяло. Някой ако може да помага1. смених филтъра на купето мн беше зле. Не е от него2. Изсипах течността за радиатори И пак позапотява по малко де.Някой ако може да каже къде е тази клапа скапана.Фиат Браво 1.9 JTD REMAP
Коментар
-
roko_ok написа:Колега,карам 1.4 Фиат.Имах същия проблем.Та значи:1.Провери наистина филтъра на купето(т.н.поленов),може и да не го сменяш.Аз лично го киснах 2 часа във веро и го изпрах.Ама усърдно,пусна ми 5 кофи черна вода.Иначе е към 15 лв.2.Виж дали клапата за въздуха вътре-вънка ти работи.Това е един от "проблемите"на марката ни,обикновено се еб.ва моторчето за клапата ако си с климатик.Моето не работеше.Какво направих аз-изключих го от буксата му и си застопорих клапата да"смуче"само отвън въздуха.Да не ти казвам как.Ама стана.Засега не ми се сменя и това моторче.Т.е.игнорирах го и сега клапата е отворена винаги.3.Дали не ти е спукано отоплителното радиаторче?Забележи наистина дали губи антифриз!При мен и това го има :D Познава се като пуснеш врътката на топло дори без да си пуснал да духа вентилатора и ти омазнява и запотява стъклото,също така и мирише на антифриз в купето.Ако го прави значи е от него и можеш да пробваш да сипеш добавка за запушване на течове в охладителната система.(струва 6 лв.)Аз го закрепих засега моето така,вече не запотява,но все още мирише и май ще си сменям радиаторчето.Въпросното нещо(радиаторчето)се намира под жабката(тя трябва да се свали).Та значи-ударих си колата на заден,щото ми се потеше и нищо не виждах.И направих това:пране филтър,проверка клапа за въздуха,проверка отоплителен радиатор.Няма друго какво да е.При повечето Фиати Браво/Брава има такива проблеми и оттам идва мита,че"потят"стъкла.Стига да са изправни ,стъклата не се потят,просто това им е слабо място явно.Успех с начинанието и пиши докъде си стигнал.А забравих-клапата се намира под поленовия филтър,напипва се просто е по навътре.Фиат Браво 1.9 JTD REMAP
Коментар
-
ogi28b написа:Ама ти как караш - с постоянно светнала лампичка на копчето за клапата ли ?!? Я го натисни, да изгасне, и постой 5 минути с парно на 2, и го насочи на предното стъкло, а не където е на снимкатаА като сменя филтъра, под него какво се виждаше - вентилатор или плоскост, с наклон напред?Фиат Браво 1.9 JTD REMAP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар