Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на пунто 1.2 16V

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Теч на пунто 1.2 16V

    Здравейте от скоро сЪм собственик на возилото и малко проблеми по охладителната система.Значи капе от някаква дупка над масления филтър и не мога да разбера какво е.А забравих да спомена 2001 е колицата.Благодаря.
    Fiat Punto MK2 Sporting 2001

    #2
    колега никой не може да ти помогне просто ей така може да се стича просто там. Най - добрия варянт за теб е да си качиш колата на канал и да поразгледаш едно хубаво. Аз страдах от същото си мислех че са ми се напукали тръбите, а се оказа,че радиатора ми е спукан на 3 места не бива шега с тези работи.
    Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

    Коментар


      #3
      оказа се, че тЪпаците в сервиза са забравили да закачът някакъв маркучь като са сменяли водната помпа, но все пак мерси.
      Fiat Punto MK2 Sporting 2001

      Коментар


        #4
        Колеги във връзка с горната тема... Да имате информация защо може да ми капе охл.течност от металната тръба започваща конусовидно от задната страна на леглото на водната помпа. Когато е загряла колата няма проблем но като поизстине почва да капе докато спадне налягането на системата. Не съм разглобявал още този възел и не съм наясно с уплътнение ли е отвътрешната страна или твърда сглобка. Иначе от другия край тръбата е фиксирана твърдо към блока на двигателя. Колата е Фиат Пунто 1.1
        Щом е човешка направия, значи има направия

        Коментар


          #5
          За в случай, че и някой друг се сбъска с проблема ми... Благодарение на Хитко разбрах, че тръбата се уплътнява в леглото с гумен опръстен. Като се развие болта стягащ тръбата към цилиндровия блок тя се изважда назад по посока на левия калник. Оригиналният опръстен се беше втвърдил и напукал, което е предизвиквало сълзенето на охлаждаща течност. След обикаляне по магазините насъбрах няколко типа опръстени и после по метода на пробата си подбрах подходящия, според мен. Нанизан в леглото на тръбата да уплътнява канала и тръбата да влиза в отвора с усилие. После стягане на маркучите. Наливане на охладителната течност. Обезвъздушаване и ... това е.
          Щом е човешка направия, значи има направия

          Коментар

          Working...
          X