Колеги смених клапаните преди около 3 месеца майстора е преценил да не сменя повдигачите.Проблема ми е следния клапаните пак си тракат като я опЪна над 4000 оборота задЪлжително после потракват. До колкото разбрах тези са хидравлични повдигачи и май не подлежат на смяна, а на ремонт(шлайфане, чистене) или нещо такова.Дайте някакви предложения как да си реша проблема. п.п.: като си я карам нормално няма проблем много рядко ги чувам, ама като я понастЪпя после ..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапаните тракат над 4000 оборота
Collapse
X
-
Да не ти тракат разпределителните валове, щото при мен е така, това във времето е съпроводено с бавно падане на налягането на маслото, от разширяването на луфтовете, аз съм си сложил ладовски манометър и си следя маслото, за сега карам така, ако вземе много да падне тогава ще му мисля, за съжаление при 1.6 валовете не подлежат на напасване само смяна с целия кожух с нови или от морга...Brava 1.6 16v
Коментар
-
kazandjiev_i написа:И аз имам подобен проблем, и искам да добавя че при температура над 90 градуса леко ми премигва лампата на маслото.казаха ми че повдигач ми тракал,ама и аз се чудя какво да правя.При мен шума дойде след смяна на маслотоФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
И аз като сипах кастрол ми се поразжлиомби двг-то ама карайте, а като налееш повече масло трака поне при мен и на бравото и на типото но само на празен ход и се чува доста кофти чукане с една честота не се променя...!АЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.
Fiat 1100L 42г.
Коментар
-
kazandjiev_i написа:Първо бях със Селения 10/40,а сега с Q8 15/40.Исках да пробвам с по гъсто масло но нямя никакъв ефект,иначе 10/40 не го бута.Мисля че като я взех имаше някаква присадка,мотора беше тих и след като смених маслото......Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000