Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи колата с двгател 1.6 16v, 103 коня

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kc_3011 написа:
    Завода производител мисля, че даваше около 11 л. и като се има предвид качествето на българските горива ... напълно нормално е разхода да бъде и по-висок
    Дам то в характеристиките пише че вдига най мн 184км , ако не се лъжа но не е вярно . Аз съм от Троян разхода ми е горе-доло като на колегата от Габрово като се има на предвид че се отпускам на 4-та с 80км и се услушвам за катаджий :D .
    Фиат Браво 1.6 16в

Коментар

ако колата ми дава 8-9 бензин градско никога нямаше да карам на газ при която е 14-15 градско зимата
      fiat bravo 1.6 16v gt
      fiat marea 1.9 8v jtd
      fiat punto 1.7 td
      fiat marea 1.6 16v

Коментар

бравока ми дава 8-8,5 газ извънградско, градско зимата над 13, лятото около 13, минавам през яките задръствания.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

http://www.automedia.bg/catalog/car_...ch_4527/Тук си пише кое е нормално
          vasilaki87
          FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.

Коментар

Незнам как ги докарвате тея малки разходи ито на газ от почети 7 години я карам мойта кола и за 1.6 по голяма ламя не съм виждал. Карам само на бензин и гори като замаяна при скорост около 90 6 ,6,5 а при 120 около 7,5 .
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

[quote="biker_81"]
              rap17ka7a написа:
              masterkar написа:
              rap17ka7a написа:
              При подаване на газ за да тръгна примерно има пукане и колебание преди да вдигне оборотите а понякога ако само леко подам газ тя гасне.
              Този /подобен/ проблем е дискутиран многократно във форума - за двигатели 1.6 се отнася и при работа на бензин - сигурно над 50 % от колите с този двигател го имат този проблем.Вярно решение на проблема на 100% /и да е споделил/ за сега не съм чул някой да е намерил. Само се е коментирало на какво може да се дължи /подреждам ги по приоритет/:- запушени дюзи /почистване на ултразвукова вана/;- датчици и сензори - не ми се изброяват всичките;- ламбда сонда;- проблем с неправилно поставен ангренажен ремък и т.н.В момента не ми се търсят всички теми по въпроса, но моята кола откакто съм я купил преди 3 години го има този проблем на бензин. При работа на газ - всичко е ОК. Откакто налях половин литър спирт в бензина и редовната добавка за почистване на инжекциона, като че ли нещата се пооправиха, но ..... не смея да кажа, че това е "разковничето" на проблема.
              Благодаря много за мнението.Сега вече съвсем се отчаях и ще я оставя така докато не ми скъса нервите и не смена всичките неща :D
              ] При мен пък е обратното на бензин си работи супер за разлика от на газ , само да паднат окло нулата температурите , при запалване докато загрее хубаво поне 3-4 километра трябва да е на бензин , иначе падат оборотите и при подаване на газ гасне. и другото страшно е че започна да харчи ама мноооооооогого на градско бензин 17 на сто , на газ 20. УЖАС
              тръпка е да натискаш педала )

Коментар

Аз с риск да разбуня духовете ще ви кажа колко ми гори Стилото - 170 к.с. За да е по-сигурно измерването изчаквам значително време и пробег, така, че да се натрупат повече километри, което усреднява нещата, било то за пари или литри.Та, за голямо мое учудване разходът е малко под 11л/100км. За тези, които се съмняват - добре, че имам възможност да представя снимков материалСъжалявам за лошата снимка. Забравих да уточня - говорим само за градско - за справка виж средната скорост.
                Прикачени файлове
                Lancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
                Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.

Коментар

брава 1.6 градско през лятото 11 някъде зимата 12 - 13 че да не и повече с пуснат климатикразтоянието което минавам до работа е грубо казано 5 км в едната посока извънградско 6.8 / 7.5 без климатик с климатик към 8 и малко отгоре
                  Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

Тая тема малко старичка де ама да си кажа и азНека варненци заповядат да покарат извънградско В.Търново - Г. Оряховица по пътя през с. Арбанаси да демонстрират как ще им падне разхода на извънградско (спрямо 8-9 градско) а пък аз ще им покажа градско 9 ч вечерта от кв. Левски до кв. Аспарухово целия главен булевард на пета как ще го изкарам, без да спирам, да видим дали ще ми изгори повече от 11.6 градско
                    FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                    FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Голяма илюзия е , че автомобил Фиат с мотор 1,6 или 1,8 независимо от модификацията, може да падне под 11л. на 100 км. при положение ,че фабрично на тези мотори им дават разход за 1,6-11,3 на градско, а на 1,8-11,6 литра на сто в градско с условие, че има един човек и е с зареден резервоар 63 литра и с пуснат климатик и включени къси светлини като допълнителен товар в реални градски условия на пътуване.Това означава, че това е постижимо, без едно часови задръствания по Софийските улици в пикови часове , когато трябва вече, да се измерва в мото часове работа на празен ход.Тоест нормален разход в градски условия би трябвало да считаме около 11,3 до 12.6 л.на 100 км. градско каране без големи задръствания.Все пак, в нашите автомобили, са монтирани бързооборотни мотори с достатъчна мощност за автомобил от среден клас за ежедневна домашна семейна употреба.Другото което съм установил , че при моят мотор 1,8л., разход 6,5 л. на 100 км. при извън градско каране с постоянна скорост 120 км.в час, е напълно достижимапри условията поставени от завода производител.Тези стойности съм получил при зареждане на една и съща колонка до пълен резервоар и пробег от 500 км. в продължение на три години, според мен, това е доста точно практично засичане.
                      Стило 1.6

Коментар

Bravo-=то от гаража 1.6 16в с пластмасовите само на бензин:Градско, като го карам нормално, в участаци с малко задръствания и настъпване от време на време 10/100.Извънградско съм излизал 2-3 пъти с него като само единия път засичах и ми даде 7/100, като маршрутът беше следният. 500км преход, минаване през петрохан, пълна кола до горе и към 30-40километра ми бяха градско каране на разтояния от 1-2километра, където повече от 3та няма как да включиш.Всравнение с пунтото е гооооляма ламя.

Коментар

И на мен стария Бравок 1,6,ми дава около 12 градско
                          forza la FIAT
                          http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo

Коментар

Извънградско Варна- Тулча независимо от скоростта 8,4-8,6,градско около 12 газ.На бензин гореше около 9 градско
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

В дизеловия раздел има такава тема за дизелови двигатели, затова мисля, че е правилно тази тема да си бъде в бензиновия раздел. Местя я.

Коментар

Working...
                              X