Малко инфо от мен : Преди година карах Браво 1.6 - разхода ми беше 12/100 лятото, 15/100 зимата в София. (не я юркам много , сменям след 3 000 оборота ) , извънграда до 120км. - 6.5 л/100 , с над 150км/ч ми гореше над 12-13 л/100.Сега карам Браво 1.4 - разхода ми е 12-13 лятото и 15-16 зимата в София. (не я юркам много , сменям след 3 000 оборота ) ,извънграда до 120км. - 6.5 л/100 - с климатик . Средна скорост над 120 не поддържам ,затова и разхода незнам. Така, че колега нормално ти гори колата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи колата с двгател 1.6 16v, 103 коня
Collapse
X
-
Първо Здравейте на всички! От много време искам да напиша това онова ама все не остава време...Преди близо 8 години се сдобих с Фиат Типо /от там започна всичко с Фиатите/ карах го до преди година и смятам че друга кола няма да издържи такова каране...двигателя беше 1.6 двата вала, даваше ми разход 10л/100км извън градско ама така и не си направих труда да го закарам на ремонт...Реших че ще сменям колата, останах верен на марката ФИАТ , преди това обаче попрочетох 2-3 месеца какви са ви мненията и кои какви ремонти е правил, спрях се на Фиат Брава 1.6 16 клапана, най-голямото притеснение за мен беше колко ще ми гори защото след типото........така почнах да я карам и се видях с пари, разхода ми е падал до 5л/100км извън градско, като се има преджид че съм я карал 110км/ч...градско ми дава 7.5л/100км, става въпрос обаче за Габрово...след това ми се докара Браво/мислех си за Фиат Пунто HGT ама не можах да намеря читаво такова/, потърсих и намерих тука във форума едно такова на много прилична цена с всики екстри...купих го..двигателя обаче смених с 1.8 16 клапана,мислех си сега пак се върнахме на 10л/100км , ама не последния ми пример е преди 3 дена, Габрово-София ми изгори между 11л и 12л като се има предвид че са 210км, карането ми е било до 120км/ч не повече....Само едно мога да кажа, или съм голям късметлия или някои не попадат на итави коли...Извинявам се за Разказа!
Коментар
-
Здравейте.Въпросът е много интересен но и отговорът също. :D От 3.06.2009г.Бравата се намира в Португалия и съм изумен от разходът който дава тук.Общият разход е 7/100км.незнам с какъв бензин караме в България но явно не е бензин там се движеше между 10/12 градско лятото и над 15 зимата на дълго рядко падаше под 7/100км.При пътуването насам ми даде разход 6,5/100 с 3 пътника и багаж и над 2000км. включен климатик проблемен беше само сръбският бензин така че може и да сме в евросъюза ама бензина ние боклук а не колите ни.Поздрави от далечна Португалия и да знаете, Fiat все пак е много хубава кола. :DFiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
с обикновен а95 колата гори 12-13 градско. но с маалко по-скъпият (карера 95 на ОМВ и безоловният 95 на ЕКО, и двата имали некви добавки) разхода пада на около 10. специално с този на ЕКО, колата гори по-малко и самият звук на двигателя се промени - преди на включен двигател на място си трепереше, звучеше като дизел. с ЕКОвския безоловен мърка като котенце
Коментар
-
Здравейте,наскоро ми се налижи да сменяма запалителна бобина на свещите,смених кабели и свещи.Веднага се усети промяна в горивото и в съмото поведение на колата,по-пъргава е и разжода и падна на 8,5/100km.Извън градско несъм я пробвал.Мисля че е много важно дали ти изгаря правилно бензина и да ти е читава запалителната система.Смятам да пробвам с по-голямо октаново число
Коментар
-
колеги преди известно време по съвет на майстор си махнах ламба емулатора и сега засичам разход около 11/100 газ при смесен режим, от който преобладаващ е извънградскотокак ви се струва този разход?и ако за вас е много висок дали да си върна ламба емулатора след като останових, че проблема който имах се оказа от друго място?FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
branko_d написа:колеги преди известно време по съвет на майстор си махнах ламба емулатора и сега засичам разход около 11/100 газ при смесен режим, от който преобладаващ е извънградскотокак ви се струва този разход?и ако за вас е много висок дали да си върна ламба емулатора след като останових, че проблема който имах се оказа от друго място?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
branko_d написа:колеги преди известно време по съвет на майстор си махнах ламба емулатора и сега засичам разход около 11/100 газ при смесен режим, от който преобладаващ е извънградскотокак ви се струва този разход?и ако за вас е много висок дали да си върна ламба емулатора след като останових, че проблема който имах се оказа от друго място?Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Yani76 написа:Градско не повече от 9, извън София се докарва и до 5.0-5.5 със спокойно каране. Засега повечето ми впечатления са от градското каране. От 1500 км откак съм взел колата, средния разход според комп е 7.8 като извънградско съм навъртял не повече от 500 км.FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
branko_d написа:Yani76 написа:Градско не повече от 9, извън София се докарва и до 5.0-5.5 със спокойно каране. Засега повечето ми впечатления са от градското каране. От 1500 км откак съм взел колата, средния разход според комп е 7.8 като извънградско съм навъртял не повече от 500 км.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
В началото гореше около 12-13 с настъпване. Откакто понамалих резките движения с 20 лева минавам поне 100 км. Но засега нямам средства да си туря една газова и да си реша проблема. Но зависи много от това къде караш и как караш. За извънградско не знам - все още не съм тествал.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар