Играх си да правя една таблица в която може да се следи разхода на гориво.Като зареждаш, на бележката от бензиностанцията си пишеш километрите и после на компютъра си ги пишеш в таблицата.Може да се получи най-обща представа какво ти гори колата.Актуалният разход се изчислява като средно от последните 10 зареждания, в колона "Разх. 10".Пише се само в зелените колони. Другите не се пипат понеже в тях има формули.Формулите са еднакви на всички редове, ако се повреди някоя формула - копира се от съседния ред.Лично аз си го пиша в Excel на Нокията ведната след зареждане, обаче който не ползва Нокия може да си го пише на компютър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи колата с двгател 1.6 16v, 103 коня
Collapse
X
-
градско бензин 10/100извън града бензин-7.5/100колата не е снабдена с газова уредбаFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
В подписа ми, бензин.Разхода е 80/20 извънградско/градско..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: разхода ми при мен
hektor_fbi написа:Аз карам Мареа автоматик 1.6 16в и за 100км софииско ми харчи различно в зависимост колко я карам в града - като пик, км, студено време - разхода ми е около 13 л на 100км, като мога страхливо да отбележа в много студеното време ми качи и до 15 л като я оставям на бързо размразяване около 5 мин. А за разтояние 500 км от София до в Смолянска област по нова година - Ягодина , Триград, Девин и обратно през ново село ми исхарчи около 34 л като има и 20 км в софия. Но имам и питане което ме интересува? ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен. До каква максимална скорост мога да превключвам от нормален режим на автоматика в спортен и обратно.FoRzA ItaliA
Lancia Delta HPE
ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части
Коментар
-
Humppa
Колата харчи толкова, колкото и сипеш, нкога няма да остане.Последен маршрут (лято, климатик + хора и багаж) Белене-Велики Преслав-Бургас-къмпинг Залтна рибка-Созопол-Къмпинга-Бургас-Велико Търново-Белене = 800 километра пробег, изразходвани ~100 литра газ.Предишен пробег с опит за засичане (зима, парно + хора и багаж): Белене-Ботевград-София(+ градско)-Ботевград-Белене = 500 километра ~ 40 литра газ.
Коментар
-
zgur4ev написа:Търся 5-та скорост за Фиат Мареа 1.6i 16V 97 год.Може ли да ми каже някой към колко ще ми излезе!?Както и какви пари ще ми струва смяната на ролки и ремъци!Блягодаря предварително!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Бре, аз малко повече от месец карам 1.6 и ми се струва, че нещо не е наред. Ма може да си въобразявам. С 20 литра минавам да кажем 150 килиометра, всеки момент трябва да светне ламата. А пък разстоянието, което минавам, не е за толова висок разход, а не седя и в задръствания. Е, случвало се е да настъпя, но това да е било два до три пъти и то за кратко. Не седя в задръствания. Знам ли? И без това още не съм я закачал на диагностика, че сега няма кинтаж, може да покаже нещо. Трябва да сменям това-онова, може и да си каже думата след това. Ще видим. Но ако следвам логиката, на пълен резервоар трябва да мина малко над 300 километра. Което е откачено. В предния Фиат на пълен резервоар удряше минимум 450 килиометра по същия маршрут и по същото време миналата година. А принципно го ръчках с една-две идеи повече от сегашното возило. Нещо имаме ли връзка става :D.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар