Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи колата с двгател 1.6 16v, 103 коня

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз на мойта сипвам 10 лв. и винаги на 43-45км. градско каране ми светва лампата.А пък ако щете ми вярвайте миналата година като ходих на море решихме с един да пробваме с колко най-малко бензин ще стигнем от бензиностанция ЕКО Велико Търново до ОМV Търговище.заредих си сам до като щракне пистолета.Бяхме 4-ма човека в бравата с багаж за 1-на седмица.Другата кола беше опел тигра 1.6 с двама човека.Оп излъгах ви един човек и приятелката му.Когато стигнахме там пак сами си заредихме до като щракне. И на неговата колонка спря на 3.700л. ,а на моята на 4.02л.А сега кажете как става. Не очаквам да ми поярвате.То и аз като се замисля още не мога да си повярвам.
    FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

бе и мойта ма пребива с разход на бензин ма на метан се държи добре 10 лева на 100 км. ,явно на бензин си погорват италианките

Коментар

Мойто пунто 1,2 харчи 10/100 газ
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Моята харчи на градско около 11-12/100 бензин и 12-13/100 газ и на дълго бензин 6,5-7/100 и 9-10/100 газ.Но според мен градското в София е редно да се засича на мото-час :D .
          FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
          FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
          FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
          HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Мареата жената я кара по най-левашкия начин- държи на ниски предавки по 2 км, ръга се в най-големите задръствания. Та с това каране разхода варира около 11-11.5/100. За другио звер от подписа няма да казвам понеже тръпки ме побиват като се сетя
            ex. Fiat Marea 1.6 16V
            ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
            Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

motikas написа:
              8-9 ама в Габрово. 5.8 извън града с до 120 км/час.
              Мото Браво 1.6 16v 103к.с харчи градско 11/12 извънградско 6,5/7 смесен разход-8,5

Коментар

При мен харчи 5.80лв. алтернативно гориво на 100км. смесен преход градско-извънградско :D
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

хаивана за сега е добре 10лв гас 130км при яко каране в града ,а изван гр. по-добре да не го засичам
                  fiat BRAVO 1.6 16v aBArth...
                  PUNTO 99'.... 1.2 BRC
                  Chrysler Voyager..3.3i

Коментар

bg_bombeto написа:
                    ... 10 лв. и винаги на 43-45км. градско каране ми светва лампата....от бензиностанция ЕКО Велико Търново до ОМV Търговище.заредих си сам до като щракне пистолета... на 4.02л.А сега кажете как става.
                    Там ти е грешката да мериш от щракване до щракване. Ми я си представи, че в първия случай зареждаш при температура на околната среда около 8 градуса, а при втория вече е напекло и всичко е към 20тина градуса? Вие да не си мислите, че горивото не се разширява при промяна на температурата? ... да не говорим, че на различната колонка пистолета може да е бил с по-голямо налягане, повече да се е разпенило горивото и т.н. ... и какъв е тоя израз "докато ми светне лампата" ... та нима винаги като ви е светвала лапата сте били на еднакво разстояние от най-близката бензиностанция? ... па моята лампа или светва 150 километра преди да остана без гориво или светва 10 километра преди да остана изненадан - просто зависи в какво настроение ще е нивомера в резервоара ... на лампа светната - качваш предницата на бордюра и тя става изгасната ...... мери се от пълно до горе - ама чак до ръба преди да почне де прилива и то ако със сигурност е спряло леко да си пада нивото и съвсем не помръдва течноста от гърловината ... и ако си пълнил в ранни часове, следващия път пак по това време от денонощието - на същата колонка - при почти същата температура - пълнене до същото ниво (то от преливане до преливане разликата в нивото само там е точна) от метода на засичане "от-пълно-до-пълно" по-точен е единствено метода от изгаснала, и долято с тубата пак до изгаснала - без капка гориво оставена ... но тоя метод не е препоръчителен за бензиновата помпа, че все пак тя се охлажда от самата течност и не е хубаво да остава на сухо да върти.Най-лошото на тоя двигател е, че гори повече отколкото би трябвало да гори ... и не знам как ги постигате тези фокуси по 8 на сто в града? Можеби трябва някой да ме научи да карам като баба.
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                      ... и какъв е тоя израз "докато ми светне лампата" ... та нима винаги като ви е светвала лапата сте били на еднакво разстояние от най-близката бензиностанция? ... па моята лампа или светва 150 километра преди да остана без гориво или светва 10 километра преди да остана изненадан - просто зависи в какво настроение ще е нивомера в резервоара ... ... и не знам как ги постигате тези фокуси по 8 на сто в града? Можеби трябва някой да ме научи да карам като баба.
                      1. Имаш поплавък за смяна.2. Не е късмет, ремап се казва.
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Е добре де,дай малко инфо какъв ремап си правил,кой ти го е правил,колко ти е струвало,какви са резултатите след ремапа (увеличена мощност,намален разход и т.н.?)
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Така я взех. Вървенето е нормално като на другите с този двигател. Извънградско ми харчи като на другите, така че предплагам в ниските до 3000 е по-икономична.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Фиат Мареа 1.6 16vРазход; Градско:12-15/100Извънградско:6.5-8/100предполагам че и термостата ми е за смяна защото не държи постоянна температура. Градския разход е предимно при студен мотор

Коментар

stomi написа:
                              Фиат Мареа 1.6 16vРазход; Градско:12-15/100Извънградско:6.5-8/100предполагам че и термостата ми е за смяна защото не държи постоянна температура. Градския разход е предимно при студен мотор
                              Добре дошъл във форума! Зависи коя година ти е колата, по-старите 1.6-ци не поддържат постоянна температура според уреда на таблото, а ходи нагоре надолу стрелката, но в никакъв случай не трябва да пада под средата. Проверката е лесна - като видиш стрелката да отлепя - пипни маркучите, единия трябва да е с околна температура, а не топъл.

Коментар

niko_ymn написа:
                                bg_bombeto написа:
                                ... 10 лв. и винаги на 43-45км. градско каране ми светва лампата....от бензиностанция ЕКО Велико Търново до ОМV Търговище.заредих си сам до като щракне пистолета... на 4.02л.А сега кажете как става.
                                Там ти е грешката да мериш от щракване до щракване. Ми я си представи, че в първия случай зареждаш при температура на околната среда около 8 градуса, а при втория вече е напекло и всичко е към 20тина градуса? Вие да не си мислите, че горивото не се разширява при промяна на температурата? ... да не говорим, че на различната колонка пистолета може да е бил с по-голямо налягане, повече да се е разпенило горивото и т.н. ... и какъв е тоя израз "докато ми светне лампата" ... та нима винаги като ви е светвала лапата сте били на еднакво разстояние от най-близката бензиностанция? ... па моята лампа или светва 150 километра преди да остана без гориво или светва 10 километра преди да остана изненадан - просто зависи в какво настроение ще е нивомера в резервоара ... на лампа светната - качваш предницата на бордюра и тя става изгасната ...... мери се от пълно до горе - ама чак до ръба преди да почне де прилива и то ако със сигурност е спряло леко да си пада нивото и съвсем не помръдва течноста от гърловината ... и ако си пълнил в ранни часове, следващия път пак по това време от денонощието - на същата колонка - при почти същата температура - пълнене до същото ниво (то от преливане до преливане разликата в нивото само там е точна) от метода на засичане "от-пълно-до-пълно" по-точен е единствено метода от изгаснала, и долято с тубата пак до изгаснала - без капка гориво оставена ... но тоя метод не е препоръчителен за бензиновата помпа, че все пак тя се охлажда от самата течност и не е хубаво да остава на сухо да върти.Най-лошото на тоя двигател е, че гори повече отколкото би трябвало да гори ... и не знам как ги постигате тези фокуси по 8 на сто в града? Можеби трябва някой да ме научи да карам като баба.
                                хахахаха то на 60 литра голяма разлика ще ти даде разликата в температурата
                                Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                                ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Working...
                                X