Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво трябва да следя с ремонта на помпата на маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво трябва да следя с ремонта на помпата на маслото

значи на скоро си купих фиат браво 1.6 16в 103 коня . докараха го от италия, обаче запали ме колата и си работи супер, обаче като загря и светна лампата на маслото.мислех ме, че е датчик, ама и той не е.накрая се оказа, че е помпата на маслото.и сега я сменят, обаче понеже този ремонт си го поема авто салона от които е купих интересува ме какво друго трябва да следя с ремонта и какво може да се получи в последствие. благодаря предварително
    fiat bravo 1.6 16v 103 продадено бившо
    ровър 600 сди 2.0 115кончета бивш вече

Не взимай тази кола! Мисли си за лагери на коляновия вал,разпределителен вал и всичко което може да се повреди от лошото мазане,т.с. всичко по мотора.Ако можеш да кажеш и на други та да не изгори някой друг ще е добре.

Коментар

Re: малко въпроси

misira80 написа:
      значи на скоро си купих фиат браво 1.6 16в 103 коня . докараха го от италия .обаче запалих ме колата и си работи супер обаче като загря и светна лампата на маслото.мислех ме че е датчик ама и тои не е .накрая се оказа че е помпата на маслото.и сега е сменят.обаче понеже този ремонт си го поема авто салона от които е купих интересува ме какво друго трия да следя с ремонта и какво може да се получи в последствие. благодаря предварително
      Според мен отиди след ремонта в някой сервиз и искай да ти замерят налягането на маслото с механичен уред за да си сигурен че помпата прави добро налягане. Разбери какво ще правят, помпата ли ще сменят или ще "закрепят" тази старата.Ако не присъстваш на ремонта и ти съобщят че са сменили помпата искай старата да си я вземеш , това до някаде е правокативно и може да се разбере много от този въпрос , отклончеви отговори и т.н.т. Все пак ако се сдобиеш със старата помпа задължително я разглоби и виж дали има надирания от преминаване на твърди частици през зъбните колела , така може да разбереш дали нещо се е случило в двигателя и е повредило помпата примерно завлякал лагер който са сменили при така наречения ремонт. Казвам ти ги тези неща защото всеки ден се сблъсквам с всякакви простотии правени от автоджамбази и нети пожелавам нито едно от изброените по-горе неща.Друго много важно нещо за да разбереш какво е станало с двигателя е масления филтър ако не са го сменили , ти така или иначе ще сменяш маслото, Запази филтъра и гледай колкото си може повече от маслото което е в него да го запазиш . Отвори филтъра и виж какво е филтрирал , ако има метални люспи това не е добре.Казвам ти тези неща които са по лесни за бърза диагностика на двигателя и ще знаеш какво е състоянието му,но основното е да следиш налягането на маслото. Последното изобретение на мръсниците е много гадно отварят таблото и лампата за маслото я вързват към лампата на динамото , по този начин когато запалиш гаснат и двете. По този начин деистват и с неработещ ABS , Еърбег. Гадно нали Така елиминират и друг проблем ако двигателя има слабо налягане на маслото при ниски обороти и лампата за маслото ще примигва но по описания начин проблема го решават. Пожелавам ти успех и пиши какво е станало.
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

лошото е че вече тази кола сам е купил и даже е регистрирана.само едно мога да кажа НЕ КУПУВАИТЕ ОТ (ДАчЕВ АУТО)ПЛОВДИВ.пални мошеници.понеже там има доволно италианки....и ми остава да чакам да видя кво ще стане.

Коментар

Atanas71 написа:
          Последното изобретение на мръсниците е много гадно отварят таблото и лампата за маслото я вързват към лампата на динамото , по този начин когато запалиш гаснат и двете. По този начин деистват и с неработещ ABS , Еърбег. Гадно нали Така елиминират и друг проблем ако двигателя има слабо налягане на маслото при ниски обороти и лампата за маслото ще примигва но по описания начин проблема го решават.
          Олеле това наистина е много гадно и в същото време умно.Да взема и аз така да направя с индикацията за въздушните възглавници ако реша да я продавам а?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Atanas71 написа:
            Последното изобретение на мръсниците е много гадно отварят таблото и лампата за маслото я вързват към лампата на динамото , по този начин когато запалиш гаснат и двете. По този начин деистват и с неработещ ABS , Еърбег. Гадно нали Така елиминират и друг проблем ако двигателя има слабо налягане на маслото при ниски обороти и лампата за маслото ще примигва но по описания начин проблема го решават.
            Олеле това наистина е много гадно и в същото време умно.Да взема и аз така да направя с индикацията за въздушните възглавници ако реша да я продавам а?
            Шегуваш се нали , не би го направил. :D
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

на мен поне ми светиха всички лампички.дори и на арбека си свти постояно

Коментар

Atanas71 написа:
                Шегуваш се нали , не би го направил. :D
                Напротив ще го направя поне на следващия собственик да му е гот Айде ,че оспамихме темата на колегата който мисля ,че трябва да си коригира заглавието малко/според правилата/.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

misira80 написа:
                  на мен поне ми светиха всички лампички.дори и на арбека си свти постояно
                  Искаш да кажеш че след като запалиш двигателя ти светят всички лампи , не само тази на маслото Бъди по точен в обясненията колега иначе с каквото може ще помагаме.

Коментар

когато си дам на контакт ми си светкат контролните а аирбека постояно.като загре е светва маслото

Коментар

misira80 написа:
                      когато си дам на контакт ми си светкат контролните а аирбека постояно.като загре е светва маслото
                      Но си изгасват а като загрее светва за маслото. Ясно

Коментар

днес бях при маистора които ми прави колата.значи маслената помпа е заминала и се сменя.на лагерите на коляновия вал нищо им няма разпределителни те и те са добре.някои ако се сети кво друго да гледам да казва.докато чакам да престигне новата помпа да мога да гледам

Коментар

самия вал
                          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                          Втората......пак същата!
                          (_-_)______////_______(_-_)
                          Punto75-Вече на жената!
                          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Working...
                          X