Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 моно - работи като дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Danchojn написа:
    Точно така! Бобината има само една вторична намотка и тя е за два цилиндъра, респективно две свещи. Винаги има искри в два цилиндъра. Във вашия случай ако едната бобина не дава искри, няма как да работи на 3 цилиндъра - работи на два.
    Така е на теория но на практика се оказва друго колега,в моя случай отидох първо на диагностика и не показаникакви грешки и проблеми а колата си прекъсва само на втори,като преди това бях смвнил свещ и после кабелникаква реакция.Майстора ми каза че е бобина то и друго нямаше какво да е,смених я веднага с нова и два месецаникакви проблеми!!! ПП:преди да почне да прекъсва постояно двигателя не работеше понякога равномерно като е загрял!
    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Изгорял вторична намотка на бобината се хваща само на осцилоскоп/мототестер/ на обикн. диагностика не може
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Shadowandust написа:
        ...преди да почне да прекъсва постояно двигателя не работеше понякога равномерно като е загрял!
        Сега си спомням, че и при моя мотор имаше преди леко тресене когато е загрял.чичо Нено И едно малко "лирическо" отклонение.Бобината я намерих нова за 50лв. Не знам магазина как се казва, но ако някой градски се интересува ще му обясня къде е. Цените са поносими.Тук в Плевен има фирма за авточасти "Италбулком". Направих справка по телефона и-- 96 бг. левчета.
        Fiat Punto 1,1- 1996г.
        газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Колега, мисля че малко прибързано си направи изводите . С ЕДНО запитване за ЕДНА част... Ето на това му се вика ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА !Аз, като бивш Търговски представител на фирма за внос на авточасти (Не е ИТАЛБУЛКОМ - споко ! ), мога да кажа , че фирмата има много плюсове. И спрямо цени и спрямо качество на части.
          FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

YAROSHKH написа:
            Колега, мисля че малко прибързано си направи изводите . С ЕДНО запитване за ЕДНА част... Ето на това му се вика ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА !Аз, като бивш Търговски представител на фирма за внос на авточасти (Не е ИТАЛБУЛКОМ - споко ! ), мога да кажа , че фирмата има много плюсове. И спрямо цени и спрямо качество на части.
            Сигурно сте прав, но все пак близо 100% разлика в цената не е приемливо.В бликия град/село Д.Митрополия има два магазина за авточасти. Когато човек купи нещо, по опаковката не може да разбере какво има вътре, къде е произведено и от кого и т.н. На собственика им му казват- ОРИГИНАЛНИЯ.
            Fiat Punto 1,1- 1996г.
            газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Neno Er написа:
              YAROSHKH написа:
              Сигурно сте прав, но все пак близо 100% разлика в цената не е приемливо.В бликия град/село Д.Митрополия има два магазина за авточасти. Когато човек купи нещо, по опаковката не може да разбере какво има вътре, къде е произведено и от кого и т.н. На собственика им му казват- ОРИГИНАЛНИЯ.
              Моята е Магнети Марели,ще излъжа за цената но беше 60 +-2лв,поръцах след два цаса я взех и сложих. ПП:и колега Neno Er ако ти се наложи да караш така колата,задължително на газ!!!http://www.axm-auto.com/ -виж тука цените,ако не си го направил вече.

Коментар

Shadowandust написа:
                Моята е Магнети Марели,ще излъжа за цената но беше 60 +-2лв,поръцах след два цаса я взех и сложих. ПП:и колега Neno Er ако ти се наложи да караш така колата,задължително на газ!!!http://www.axm-auto.com/ -виж тука цените,ако не си го направил вече.
                Да. Не за първи път проверявам цените във www.axm-auto.com. Смятам, че са приемливи.Малко не ми стана ясно. Да я карам в това състояние само на газ ли ?Че тя няма мощност. Ако ми се наложи да ме "измъкне", и е много трудно. Трябва да я изфорсирам на полусъединител.Пък и при това тресене не е добре за мотора. Все пак не е "Москвич", дори и 408-И.чичо Нено
                Fiat Punto 1,1- 1996г.
                газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Neno Er написа:
                  Danchojn написа:
                  Точно така! Бобината има само една вторична намотка и тя е за два цилиндъра, респективно две свещи. Винаги има искри в два цилиндъра. Във вашия случай ако едната бобина не дава искри, няма как да работи на 3 цилиндъра - работи на два.
                  Не искам да споря, а само показвам фактите.Когато извадя от бобината кабела на 2-ри цилиндър, няма искри и не се променя работата на двигателя-продължава да тресе.Когато извадя кабела на 3-та свещ , между него и изхода на бобината прескачат искри. Не съм го отдалечавал така, че да прекъсна работата на цилиндъра.Казвате, че има една вторична намотка. Това означава ли, че има една първична. А не може ли да са две?Свалих бобината. Между всички изводи дава късо съединение. :D Ех. Няма я руската техника. "Проста и лесна за обслужване". Yellow_Flash_Colorz_PDT_06чичо Нено
                  При вас бобините са две! Ето схемата на едната.
                  Прикачени файлове
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И в наше село собственика на най-обортното магазинче за авточасти му викат Оргиналното , всичко при него е оргинално, независимо от ниската цена, но пък на майтап ми намери капачка за разш. съд точно като оргиналната за 3лв , а в софия като загубих моятаа чаках 1 чадс да ми донесат някаква за 10 лв дето не вършеше работа
                    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                    Втората......пак същата!
                    (_-_)______////_______(_-_)
                    Punto75-Вече на жената!
                    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Като гледам тая схема на запалването,ми се струва че като даде ток първичната намотка ще има искра едновременои на двете свещи или греша. И ако е така не ми се струва много правилно.

Коментар

Благодаря на Danchojn за нагледния отговор, но Защо все пак на трети цилиндър подава искра ? Съгласно схемата липсва логика за това.чичо Нено
                        Fiat Punto 1,1- 1996г.
                        газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Имах същият проблем.Смених бобината и оправи.Мисла,че вторичната трябва да е двойна-тогава има логика.Искрата хвърля едновдременно за по-добро изгаряне на газовете,екология.

Коментар

Да, искра има винаги в два цилиндъра, но запалване(възпламеняване) само в този, който е пълен с горивна смес. Няма нищо чудно в принципа и на работа. Това е може би най простата запалителна система, без дистрибутор. Ползва се от доста марки автомобили.До чичо Нено: Ако наистина отсъства горене само в един цилиндър, може да замените неговата свещ. Свещите за подобен тип запалителна система имат често керамичен резистор, който може да е дефектирал. Възможно е и да е пробила, така ток през нея ще тече, но няма да има искра. Подобна повреда обаче е видима с просто око. Друго което може да направите е да размените двете бобини. Ако пак не работи същия цилиндър, очевидно не е бобина. Ако обаче проблема се премести извода е обратния.Прочетох отново написаното по-горе. Разменете бобините и ще установите проблема. Много вероятно е да има закъсена бобина!Успех!
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                              Да, искра има винаги в два цилиндъра, но запалване(възпламеняване) само в този, който е пълен с горивна смес. Няма нищо чудно в принципа и на работа. Това е може би най простата запалителна система, без дистрибутор. Ползва се от доста марки автомобили.До чичо Нено: Ако наистина отсъства горене само в един цилиндър, може да замените неговата свещ. Свещите за подобен тип запалителна система имат често керамичен резистор, който може да е дефектирал. Възможно е и да е пробила, така ток през нея ще тече, но няма да има искра. Подобна повреда обаче е видима с просто око. Друго което може да направите е да размените двете бобини. Ако пак не работи същия цилиндър, очевидно не е бобина. Ако обаче проблема се премести извода е обратния.Прочетох отново написаното по-горе. Разменете бобините и ще установите проблема. Много вероятно е да има закъсена бобина!Успех!
                              Неможе да се разменят защото те са в един корпус и конструкцията е така че захранващия кабел няма как да го обърнеш за да подадеш на необходимия цилиндър, т.е. подава се едновремено на 1-4, 2-3, а захранващия кабел подава постгоянен "+" и компа подава "-" за съответната секция.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                                Не може да се разменят защото те са в един корпус и конструкцията е така че захранващия кабел няма как да го обърнеш за да подадеш на необходимия цилиндър, т.е. подава се едновремено на 1-4, 2-3, а захранващия кабел подава постгоянен "+" и компа подава "-" за съответната секция.
                                Може, може.Говорим за две бобини като два отделни елемента от системата за запалване.Разменят се двете бобини и кабелите се подреждат по реда от пред на зад 3, 2, 1, 4. Захранващите кабели се слагат както са си били.Смених бобината и заспа.В описанието и е написано, че се състои от една първична и две вторични, високоволтови намотки в един корпус. Ако правилно съм превел от руски. И пак сега като гледам схемата на Данчо, нещо според мен не е на ред.Не може от една намотка в която се индуктира ЕДС, да излизат два плюса и от там на свещите. Най-вероятно е както в описанието. Две вторични намотки с обща маса. Благодаря на всички за отделеното внимание.чичо Нено
                                Fiat Punto 1,1- 1996г.
                                газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Working...
                                X