Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра 1.6 моно , загрява ми често , малко помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темпра 1.6 моно , загрява ми често , малко помощ

значи малко по подробно да обесня за проблема.например като изкачвам баири без да мъча колата да я настъпвам много или на голяма предавка , но малко обороти просто нормално си карам.ето днес например ми се случи да отиде над 110 градуса.незнам каде е проблема а и отскоро я карам колата 2-3 седмици.също и загрява в града.знам че е нормално да си позагряват колите, но мойто не е нормално толкова често.аз ако тръгна към Шипка 100 % ще изхвърля водите.така че моля ако някой е запознат и може да ме опъти каде е проблема ще съм благодарен.
    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Може да е термостат. Но може да има и запушване по охладителната система. На първо време бих проверил термостата дали работи. Ако е за смяна си промий и цялата охладителна система за да не изкочи друг проблем.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

колегата по-горе е казал. аз ще ти споделя, че имах такава със същия двг и това е колата с най-добрата охладителна система, която съм карал някога. загрява доста бързо, после стигне ли оптимална температура много рядко пуска вентилатора, много стабилна охладителна система
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Перката включва ли?
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

да перката си работи,включва.мерси много колеги за информацията , трябва да ида на лекар да ми я оправят :P

Коментар

аз бих проверил първо дали отваря термостата, ако да дали наистина върти перката на пълни обороти, ако не дали е от въздух в системата или друго запушване. кажи също дали като загрее и включиш на топло духа топло от парното, ама при тази ситуация трябва да духа мнго отопло дори и на празен ход. така можеш да се ориентираш дали не ти е запуен случйно малкия радиатор. а с пипане можеш да провериш и предния. иначе съм съгласен с колегата pakumba, само дето при мен не мога да кажа че рядко включва перката иначе до сега никога не съм я прегрявал над 100 градуса независимо от жегите или баирите. дори не ми работеше за известно време перката отпред и само на парно пак до 100 само стигна при все, че за симеоново бях тръгнал (там е баирче леко).
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

тя моита темпра с климатроник и точно вчера ми одари над 100 градуса и един приятел вика я включи да подуха малко топло , на 25 градуса си беше нагласено и ми се струва че си духаше топличко стабилно.ама на празен ход вече не мога да ти кажа как е , не съм пробвал.според баща ми проблема идва от големия кръг и сигурно има запушено някаде.перката си е окей-според мен.колата я имаме от 4 години и кусур, ся баща ми си купи рено и в момента джиткам фиата.като цяло не сме имали кризистни проблеми с нея.според някой хора темпра е едно добро изпалнение.според вас как е :D

Коментар

Първо огледай много хубаво за течове, вкл. и радиаторчето на парното. След това провери капачката на разш. съд. Вземи от някой за проба. Следва термостата. После промиване, накрая водната помпа. По този ред бих тръгнал аз.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

SilenceR написа:
                  ...според някой хора темпра е едно добро изпалнение.според вас как е :D
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

рокамбол , мерси колега за информацията.тая седмица или другата ще я водя да я видят ...

Коментар

Сещам се още нещо, но за 1.4 двигател. Има една метална тръба, свързваща водната помпа с термостата. Kогато аз издухах гарнитурата на главата на Типо-то, виновник се оказа точно тази тръба - просто беше изгнила и малко по малко си е пускала и теглила въздух. Самата тръба е набутана на място, където е невъзможно да видиш евентуален теч. Пускам ти една снимка, но пак казвам, мотора е 1.4, не знам дали и при 1.6 е същото изпълнение.
                      Прикачени файлове
                      Fiat Marea 1.8i 16V
                      Fiat Tipo 1.4i 8V
                      Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Тази тръба явно си е слабо място. При мен беше прогнила и протече от там. Доста кофти е за смяна и даже на Brava-та май се пада на още по-ниско и недостъпно от тази на снимката. Нови ги няма, само от морга.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Аз все пак успях да намеря нова (личи си на снимката), но ме одраха около 50 лв, за някакво си парче метал
                          Fiat Marea 1.8i 16V
                          Fiat Tipo 1.4i 8V
                          Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Мене 20 от моргата, като по-голямата част от сумата беше заради 30 минутните мъки на момчетата да я свалят
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

има я на 1,6 типо/темпра. специално съм я уплътнявал
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X