Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за Fiat Marea 1.6

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Питане за Fiat Marea 1.6

    Здравейте колеги.Пиша за първи пут във форума и имам следното питане.Колата я купих преди година,след задулйителната смяна на масла и ремъци след около 4000 км установих че нивото на маслото е леко намаляло и долях.От тогава съм минал към 3000 км и нивото на маслото стои постоянно на максимум и не изгаря излишното, като ми се струва, че мирише доста на бензин.Наплашха ме че може да е залепнало платно на бензиновата помпа и да влиза бензин в картера,отдих в сервиза на Фиат в Ямбол момчетата извадиха щеката и ми казаха че според тях това е нормално.Вие какво бихте ми казали?Благодаря ви предварително.

    #2
    Ако караш предимно на къси разстояния-студени стартове и до 10км е нормално.При всеки студен старт се получава конденз от бензин в маслото и затова мирише на бензин.Просто като се кара малко тоя конденз неможе да се изпари от маслото,затова покарай един път извънградско поне 50км и ще се изчисти маслото.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      Аман от неграмотни специалисти, кази ли му че залепнало платното на помпата, такива специалисти лададжий само бой с лопатата ги оправя!!! Маслото ако ще и на дупе да мирише, щом не качва нивото по високо от нормалното значи всичко е наред, колегата е отговорил точно на въпроса ти.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

      Коментар


        #4
        Иначе, по другата част от въпроса - ако двигателят е добре, е нормално маслото да не намалява. Аз моето го сменям на цикли между 10 и 13К километра и за тези периоди нивото му не мърда изобщо.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #5
          отговор

          Мерси много за отговорите,явно и за това често ми хвърля конденз от ауспуха.

          Коментар

          Working...
          X