Здравейте колеги.Пиша за първи пут във форума и имам следното питане.Колата я купих преди година,след задулйителната смяна на масла и ремъци след около 4000 км установих че нивото на маслото е леко намаляло и долях.От тогава съм минал към 3000 км и нивото на маслото стои постоянно на максимум и не изгаря излишното, като ми се струва, че мирише доста на бензин.Наплашха ме че може да е залепнало платно на бензиновата помпа и да влиза бензин в картера,отдих в сервиза на Фиат в Ямбол момчетата извадиха щеката и ми казаха че според тях това е нормално.Вие какво бихте ми казали?Благодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за Fiat Marea 1.6
Collapse
X
-
Ако караш предимно на къси разстояния-студени стартове и до 10км е нормално.При всеки студен старт се получава конденз от бензин в маслото и затова мирише на бензин.Просто като се кара малко тоя конденз неможе да се изпари от маслото,затова покарай един път извънградско поне 50км и ще се изчисти маслото.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Аман от неграмотни специалисти, кази ли му че залепнало платното на помпата, такива специалисти лададжий само бой с лопатата ги оправя!!! Маслото ако ще и на дупе да мирише, щом не качва нивото по високо от нормалното значи всичко е наред, колегата е отговорил точно на въпроса ти.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар