Такааа,Колеги преди месец свалях дюзите да ги чистя на ултразвук и колата много добре си работеше ,но след около седмица почна да работи на 3 цилиндъра ,пробвах д други свещи с други кабели,и нищо не ставаше.Проблема се оправяше като позагрее колата ,направо хвърчеше.Но пом едно време стана така че и когато загрееше пак не се оправяше.Днеска реших да отида на диагностика в САЕ сервиза до скобелева майка ,уж се води на Бош и я закачиха .Гледаха я 1 час ,мериха налягане на гориво и други работи и по едно време майсторчето ми вика ’’Да са и махани дюзите на тази кола за чистене’’.Аз викам да преди месец .И той ми вика’’дюзата на втори цилиндър е счупена’’ Много често се случвало!Аз много се очудих ,защото когато ми ги сложиха колата за определено време си работеше много добре,верно малко беше ама все пак си работеше.Та се питам сега да вярвам ли на майстора и да си търся дюза или може да е нещо друго.Колеги помагайте щото вече ми писна
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дюза или нещо друго?
Collapse
X
-
с
van_dal написа:Защо не се върнеш при тези , които са ти чистили дюзите и ако наистина са я счупили да си поемат последствията?Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Дюзза
на мен маисторите тези дни ми повредиха 2 дюзи ... първо тази на 2 цилиндър ... купих нова и тъкмо да зема колата мареа ми се обадиха че дюзата на 4 цилиндър е сдала багажа.А час преди това дюзите бяха на чистене с ултразвук ...което означава че са работещи /// казах им да дирят проблема другата , макар тези идеи да не трябва аз да им давам ... и като "милионер " взех и друга дюза ... Чакам ги днес да ми с е обадят но ме е страх направо от обаждането..
Коментар
-
Здравейте колеги,Гледам е модерно да се чистят дюзите на ултразвук. Само да ви кажа, че това не е шега работа за метала и ако ви дават да гледате как става, уверете се, че при чистененто всекя една метална част е отделена физически от други метални повърхности. Тоест, когато се чисти нещо метално - да е в пластмасова кутийка или нещо друго и да бъде всеки отделен компонент самостоятелен.Ако не се спази това условие, след това може директно да изхвърлите съответните части.В БГ е пълно с псевдоразбирачи, които дори не си правят труда да прочетат упътването за работа със съответното оборудване.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
sd
Ами колеги,то се оказа че бравото работи на 2 цилиндъра .С един приятел махнахме бензиновата рейка,сменихме дюзата на 2-ри цилиндър ама пак оправия няма.Направо се чудя какво и е вече на тази кола.Работи на 2 цилиндъра (2-ри и 4-ти не работят),но днеска ми дойде идеята да проверя вакуумният регулатор на бензиновата рейка и какво установявам,когато измъкна маркучето от регулатора не се установява никаква промяна в работата на двигателя,дефакто не работи Та ако някой колега по-запознат разбира,искам да попитам каква роля играе този регулатор и какви симптоми се очакват при отказването му.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Колега, Браво-то ти с колко бобини е? Ако си с две бобини, мисля че имаш проблем с едната. След като си сменил дюза и нищо не се е променило, и мотора работи на два цилиндъра... А относно регулатора на налягането на бензиновата рейка, мисля че като извадиш вакуумното маркуче, не бива да се промени поведението на мотора. Не съм 100% сигурен за последното. Някой колега да ме поправи, ако греша.Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
Коментар
-
Gecata_82 написа:Колега, Браво-то ти с колко бобини е? Ако си с две бобини, мисля че имаш проблем с едната. След като си сменил дюза и нищо не се е променило, и мотора работи на два цилиндъра... А относно регулатора на налягането на бензиновата рейка, мисля че като извадиш вакуумното маркуче, не бива да се промени поведението на мотора. Не съм 100% сигурен за последното. Някой колега да ме поправи, ако греша.
Коментар
-
wd
Gecata_82 написа:Колега, от последното написано излиза, че нямаш проблем с бобината. Друго, което ми идва на ум е проблем с кабелите, които управляват дюзите. Може да са прекъснати някаде. Пробвай да зачистиш буксите.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар