Какво ми прави впечатление: италинските коли, които съм карал, до една имат леко придърпване на 2000 оборота. Това са типо 1.4 i.е, темпра 1.6 карбуратор, марея 1.6/16V, ланча 1.8/16V. Всички като минават през 2000 оборота имат придъпрване, и само на 2000. Какво се случва тогава с двигателя та се получава това толкова неприятно придърпване, проблем ли е, или си е "особенност" на тези коли/двигатели ? Всички коли са били (и са, все още) със сменени свещи и кабели, и с изправна запалителна система.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво се случва на 2000 оборота в двигателя ?
Collapse
X
-
Внушаваш си според мен. А и това се несериозни обороти за изброените коли. Освен при началното ускорение от място на 1ва предавка, не мога да си представя какво е да караш около 2000 об/мин. Там няма нито мощност, нито върт. момент.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
мда, ясно. Значи има някакъв проблем. Напоследък забелязвам, че ланчита не прави така, това придърпване го няма. Егати странната работа. Дали е от бензина? Зареждам на различни места."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
vdarakchiev написа:Колега, да ти кажа аз карам Фиат Пунто дизел и съм забелязал също някакво такова явление към 2000 оборота. Значи получава ми се точно преди да включи турбото, някак си като държа колата в тези междинни обороти колата работи по странно. А може и да си въобразявам - знае ли човекКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
адашко (симеон3000), не си въобразявам, защото първо го усети пътника до мен аз му обърнах внимание като ми казаха че придърпва. ама както казах - колата от подписа спря да го прави. та си мисля, че е нещо по бензина, иначе би продължило ако бяха сензорите, които колегата по-горе написа."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
simeon3000 написа:Внушаваш си според мен. А и това се несериозни обороти за изброените коли. Освен при началното ускорение от място на 1ва предавка, не мога да си представя какво е да караш около 2000 об/мин. Там няма нито мощност, нито върт. момент.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
vdarakchiev написа:Колега, да ти кажа аз карам Фиат Пунто дизел и съм забелязал също някакво такова явление към 2000 оборота. Значи получава ми се точно преди да включи турбото, някак си като държа колата в тези междинни обороти колата работи по странно. А може и да си въобразявам - знае ли човекSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар