Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

'Губи' обороти Браво 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

'Губи' обороти Браво 1.6 16v

Здравейте колеги,Взех Браво 1.6 16v, но имам следния проблем :При студен мотор оборотите се държат на 1400/мин, което ми се струва съвсем в реда на нещата.При загрял мотор, това което ме озадачава е :1. Натискам съединителя и оборотите падат до 500/мин и започва да гасне ?! Каква е връзката ?Паркирането е истинско приключение.2.Върви нормално на 3-4 предавка,но след изключване от скорост от 3500об/мин падат много рязко отново до 500об/мин или просто гасне.3.Снощи ми светна лампата за маслото и не гасне до подаване на газ и достигане на 1000 об/минАвтомобила си работи нормално на 900об/мин на място.След горепосочените проблеми посетих сервиз в който ми натегнаха съединителя и ми почистиха степковото моторче .Откачих клемите на акумулатора за 15мин, след което оставих автомобила да работи за 10мин на празен ход.Прочетох доста теми във Форум-а, но не открих решение.Не съм запознат с капризите на този мотор и искам да Ви помоля да ми дадете съвет относно проблемите които имам.Съмнения : дебитомер,ламбда и/или въздушен филтър .

Re: ’Губи’ обороти Браво 1.6 16v

dch94 написа:
    Здравейте колеги,Взех Браво 1.6 16v, но имам следния проблем :При студен мотор оборотите се държат на 1400/мин, което ми се струва съвсем в реда на нещата.При загрял мотор, това което ме озадачава е :1. Натискам съединителя и оборотите падат до 500/мин и започва да гасне ?! Каква е връзката ?........
    ами най си прилича на затягане. нещо механично.ако си имал предвид следното- колата работи на място , добре на неутрална скорост с ненатиснат съединител,като натиснеш съединителя БЕЗ да правиш нищо друго оборотите падат до 500това прилича на затягане. виж hit-ko какво ще каже.

Коментар

Aко проблема е САМО при натиснат съединител проблема трябва да се търси в съединителя.Ако по принцип има нестабилен празен ход стъпков мотор или запушен бензинов филтър.Ако колегите се сетят за нещо друго ще пишат
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

[quote="u_bo"]
        dch94 написа:
        Здравейте колеги,ако си имал предвид следното- колата работи на място , добре на неутрална скорост с ненатиснат съединител,като натиснеш съединителя БЕЗ да правиш нищо друго оборотите падат до 500това прилича на затягане. виж hit-ko какво ще каже.
        Преди да ми корегират съединителя, правеше абсолютно същото...

Коментар

dch94 написа:
          u_bo написа:
          ако си имал предвид следното- колата работи на място , добре на неутрална скорост с ненатиснат съединител,като натиснеш съединителя БЕЗ да правиш нищо друго оборотите падат до 500това прилича на затягане. виж hit-ko какво ще каже.
          Преди да ми корегират съединителя, правеше абсолютно същото...
          дори не съм си въобразявал че като са ти понатегнали жилото е имало някакво отражение.

Коментар

dch94 написа:
            Не съм запознат с капризите на този мотор и искам да Ви помоля да ми дадете съвет относно проблемите които имам.Съмнения : дебитомер,ламбда и/или въздушен филтър .
            Този двигател няма дебитомер (поне така знам),съмненията падат върху стъпковото моторче,обаче за да не си го купиш напразно,ако можеш вземи от някой познат на който работи и пробвай.За номера с откачането на клемата на акумулатора,мисля че трябва да изчакаш повече от 15 минути,поне там където съм чел аз беше 45 минути и после 5 минути работи без да пипаш нищо,палиш без да подаваш газ и я оставяш да си работи.

Коментар

Този двигател няма дебитомер (поне така знам),съмненията падат върху стъпковото моторче,обаче за да не си го купиш напразно,ако можеш вземи от някой познат на който работи и пробвай.За номера с откачането на клемата на акумулатора,мисля че трябва да изчакаш повече от 15 минути,поне там където съм чел аз беше 45 минути и после 5 минути работи без да пипаш нищо,палиш без да подаваш газ и я оставяш да си работи.
              Благодаря за насоката peho,Откачих стъпковото моторче от мрежата и проблема остана. Може би изобщо не работи. И се надявам проблема да е в него , защото колежката ivalena ми е пратила ЛС което не ме зарадва особено:
              имах същия проблем, в началото не можех да свържа, че когато натисна съединителя го прави.. когато след месец и половина най-после свързах нещата, се оказа аксиален луфт на коляновия вал... имам цяла тема по въпроса. не си давай парите по сервизите за глупости... когато се натисне съединителя, измества аксиално вала и гасне. нищо друго не е свързано със съединител. съжалявам че ти го казвам, и аз наскоро си купих моето браво, със съшия мотор... оказва се, че точно при този двигател често се случва подобен проблем, и то труден за диагностициране с времето, ако продължиш да я караш, става още по-зле... когато ми отвориха двигателя, се оказа спукан колянов вал, скапан блок, който шлайфаха и затягащи разпределителни валове... 3000 лв. отваряй докато е време, ако е по-сериозно сменяй двигателя цял... или се оттървай докато е време. скайпа ми е nn24gb, ako те интересува нещо... покрай тази кола станах спец .
              Ще опитам отново днес да разкача всичко и ще проверя работата при студен двигател.

Коментар

даааа, колежката с повече думи ти е казала това , което аз си мислех но не исках да те ’плаша’това, че се променят оборотите когато САМО натиснеш съединителя, БЕЗ ДА ПРОМЕНЯШ НИЩО ДРУГОможе да значи само едно.- като натиснеш съединителя се променя натоварването на двигателя !!!друго обяснение няма и за съжаление не може да има.Разбира се дали е аксиално изместване ( по оста ) или нещо друго може да каже САМО читав механик.Ако прочетеш темата на колежката ивалена ще разбереш защо те съветвам да си вземеш колатаи да я закараш при хит-ко.

Коментар

Моторчето си работи, не е от него.Няма ли някакъв датчик :D да речем , да не е точно толкова сериозен механичен проблем ?

Коментар

Не. Има много датчици и т.н., но нито един от тях не прави проблем само при загрял мотор... моята започваше да гасне, когато стрелката достигне до знака с термометъра. Не е от тоците, не е слаба връзка, не е електроника... механично е На мен нямаше кой да ми каже навреме и месец и половина си я карах така, истински ужас. Не си губи времето и парите да сменяш стартери , акумулатори, бобини и т.н. Намери си майстор, който се занимава с двигатели.На свободна мога да я карам чак сега, след ремонта. Преди беше невъзможно.
                    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

dch94, дръж ни в течение. Дано се разминеш леко.
                      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

ivalena написа:
                        Не. Има много датчици и т.н., но нито един от тях не прави проблем само при загрял мотор... моята започваше да гасне, когато стрелката достигне до знака с термометъра. Не е от тоците, не е слаба връзка, не е електроника... механично е На мен нямаше кой да ми каже навреме и месец и половина си я карах така, истински ужас. Не си губи времето и парите да сменяш стартери , акумулатори, бобини и т.н. Намери си майстор, който се занимава с двигатели.На свободна мога да я карам чак сега, след ремонта. Преди беше невъзможно.
                        ама тая кола твойта май наистина съществува колега, няма датчик, който да е свързан със съединителя !!!

Коментар

Working...
                        X